Ugrás a tartalomra

Elindult a mentőcsapat a magyar hegymászóért

2023.05.26
10:48
Forrás
M4 Sport
Sikerült beazonosítani a magyar expedíciós hegymászó, Suhajda Szilárd pozícióját, a hírek szerint a Mount Everest Hillary-lépcső aljában rekedt, 8780 méteres magasságban.

A hegymászó 23-án este oxigénpalack és teherhordó segítsége nélkül indult el a Föld legmagasabb pontja felé, tökéletes időjárási körülmények között. Szerdán viszont nem adott jelet a GPS-e, miután felért 8795 méteres magasságba. Csütörtök este végül friss hírek érkeztek a hegymászóról, ruházata alapján egyértelműen beazonosították. Az őt észlelő csapat elmondta, amikor elhaladtak mellette, életjeleket mutatott, de fagyási sérülések és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta”. Suhajda Szilárd megmentésére ma hajnalban indult mentőakció. A hegymászó felesége, az expedíció kommunikációs munkatársa úgy nyilatkozott, hogy a realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják, azonban ő teljes mértékig bízik Szilárdban és hisz a csodákban.

Mount Everest

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.