Ugrás a tartalomra

Elrajtolt a 2017-es Dakar-rali mezőnye (videó)

2017.01.02
06:26
A világ legnagyobb és legnehezebb ralijának először adott otthont Paraguay
A világ legnagyobb és legnehezebb ralijának először adott otthont Paraguay. Kilencedik alkalommal házigazdája a Dakar-ralinak Dél-Amerika, Paraguay pedig első ízben került a szervező országok közé. Az első futam a hétmillió lakosú ország fővárosából, Asuncion-ból indult. A Dakar falut is itt állították fel. A versenyzők többségének szokatlan az itt uralkodó klíma, ugyanis magas a hőmérséklet és hatalmas a páratartalom a vidéken.



A szabadkai Saghmeister Gábort nem érte meglepetés, többször járt már Dél-Amerikában. A szabadkai versenyző tizedik alakalommal vág neki a Dakar-ralinak. „Négy nappal ezelőtt érkeztem Paraguayba, nem először vagyok Dél-Amerikában. Nagyon jól tudom, hogy mi vár rám és rendesen felkészültem, hogy minden helyzetet meg tudjak oldani.” A Paraguay-, Bolívia- és Argentína-szakaszokon megrendezett verseny teljes hossza 9000 kilométer. Az első szakaszról az indulás előtt azt nyilatkozták a versenyzők, hogy nem ígérkezik nehéznek és csupán 39 kilométer. Az első szakaszt követően a versenyzők áttérnek Argentínába, ott két napot töltenek, és következik a mindenki számára kiszámíthatatlan Bolívia. (Fotó: Fonet)    
Dakar-rali
Saghmeister Gábor

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.
20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.