Ugrás a tartalomra

Elstartolt a jelentkezés a Szabadkai Félmaratonra

2024.02.20
14:44
2024.02.20
18:40
Forrás
Pannon RTV
Az esemény turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen nem csak a környékről, hanem távoli országokból is érkeznek jelentkezők minden évben.

Már lehet jelentkezni az augusztus 25-én rajtoló Szabadkai Félmaratonra. A futás szerelmesei a már megszokott 5, 10 és 21 kilométeres távon versenyezhetnek. Az előző évekhez hasonlóan a gyerektávra is lehet nevezni. Mindenkit éremmel jutalmaznak, amelyen ezúttal a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium épülete látható. Jelentkezni a www.trka.rs internetes oldalon lehet, ahol további részleteket is olvashatnak az érdeklődők.

Aleksandra Orlić, sajtóreferens, Szabadkai Félmaraton: „Tavaly mintegy 1500 résztvevő volt jelen a versenyen 17 országból, ezen kívül körülbelül 700 gyerek futott azon a távon, amelyet kifejezetten a legkisebbeknek szerveznek. Ez a szépsége a Szabadkai Félmaratonnak, ahol a sportolás és a sport szellemisége mellett helyet kap a multikulturalizmus és a város történelme is. Emiatt a verseny jelmondata a Fussunk a történelmen át, ez azt jelenti, hogy a Szabadkai Félmaraton idei útvonalai nem változnak, a táv megtételének során a versenyzők elhaladnak a város legjelentősebb szecessziós épületei mellett.”

Szabadkai Félmaraton
futás

Most

16:14, Frissítve: 18:59

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1479 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.