Ugrás a tartalomra

Elstartolt a jelentkezés a Szabadkai Félmaratonra

2024.02.20
14:44
2024.02.20
18:40
Forrás
Pannon RTV
Az esemény turisztikai szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen nem csak a környékről, hanem távoli országokból is érkeznek jelentkezők minden évben.

Már lehet jelentkezni az augusztus 25-én rajtoló Szabadkai Félmaratonra. A futás szerelmesei a már megszokott 5, 10 és 21 kilométeres távon versenyezhetnek. Az előző évekhez hasonlóan a gyerektávra is lehet nevezni. Mindenkit éremmel jutalmaznak, amelyen ezúttal a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium épülete látható. Jelentkezni a www.trka.rs internetes oldalon lehet, ahol további részleteket is olvashatnak az érdeklődők.

Aleksandra Orlić, sajtóreferens, Szabadkai Félmaraton: „Tavaly mintegy 1500 résztvevő volt jelen a versenyen 17 országból, ezen kívül körülbelül 700 gyerek futott azon a távon, amelyet kifejezetten a legkisebbeknek szerveznek. Ez a szépsége a Szabadkai Félmaratonnak, ahol a sportolás és a sport szellemisége mellett helyet kap a multikulturalizmus és a város történelme is. Emiatt a verseny jelmondata a Fussunk a történelmen át, ez azt jelenti, hogy a Szabadkai Félmaraton idei útvonalai nem változnak, a táv megtételének során a versenyzők elhaladnak a város legjelentősebb szecessziós épületei mellett.”

Szabadkai Félmaraton
futás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.