Ugrás a tartalomra

Eredményes a Spartacus Gyeplabda Klub

2018.07.01
07:14
2024.03.19
08:40
Forrás
Pannon RTV
Egykor szebb időket is látott Szabadkán a gyeplabda. Korábban hét klub is volt a városban, mára viszont már csak egy maradt.

Szigorú edzéseket tart a szabadkai Spartacus Gyeplabda Klub, aminek meg is van az eredménye. A szabadkai lányok idén szabadtéri pályán országos bajnokok lettek korkategóriájukban. Calbert Szabina, a bajnok csapat tagja szerint az edzések nem túl megterhelőek, viszont a sikerekért keményen meg kell dolgozni. „Szaladunk pár kört, aztán labdavezetés, gólra lövés és a végén persze egy edző játékot szoktunk tartani, hogy edződjünk folyamatosan, vagy ha újak jönnek, vagy a kisebbek felkerülnek hozzánk, hogy összeszokjon a csapat, ezért minden edzésen folyamatosan játszunk.”

Szerbiában jócskán leépült a gyeplabda utáni érdeklődés. Annak ellenére, hogy egykor indiai játékosok is sűrűn megfordultak a szerb ligában. Ma már mindössze négy hivatalos gyeplabda klub van az országban - mondta Matijevics István, a klub edzője. Hozzátette, ezért a magyar bajnokságokban is versenyeznek. „Van minden generációnk, 10, 12, 14, 16 évesek és a felnőttek is be vannak kapcsolódva a bajnokságba. Mivel Szerbiában nincs senki másnak gyereke csak nekünk, mi magyar bajnokságot is játszunk. A tízévesek már két éve megnyerték a bajnokságot a magyaroknál.”

A Spartacus Gyeplabda Klub minden korcsoportban foglalkozik a sportolni vágyókkal. Egy idényben nem csak a szerb és magyar kupákban versenyeznek, gyakori vendégek a térség nemzetközi tornáin is.

Szabadka
gyeplabda
Spartacu

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.