Ugrás a tartalomra

Eredményesek a Tiszavirág Kajak Klub versenyzői

2022.07.13
13:30
2022.07.13
16:05
Forrás
Pannon RTV
A nyári időszak nem a pihenésről szól a zentai Tiszavirág Kajak Klub tehetségeinek, akik hatalmas elánnal készülnek a következő időszakban esedékes megmérettetésekre, mindamellett, hogy érmek sorát zsebelték be már az elmúlt időszakban is.

A vajdasági bajnokságról 15 éremmel tértek haza a zentai Tiszavirág Kajak Klub versenyzői. Felnőtt korcsoportban K1-es 1000 valamint K4-es 1000 méteren Subotić Marko aranyérmet szerzett: „Most a válogatóra készülök, ami 24-én kerül majd megrendezésre Palánkán és ez a felnőtt világbajnokságra a válogató és ez a fő célom idén. Ezen a versenyen szeretnék részt venni itt párosban vagy négyesben van esélyem indulni.”

Subotić Igor jelenleg az Olimipiai Reménységek Versenyére készül: „A legbüszkébb a szlovákoknál elért eredményemre vagyok, ami egy nemzetközi regatta volt és ott párosban harmadik helyezést értünk el. Nagyon meg vagyunk ezzel elégedve, nem számítottunk rá egyáltalán, de csak sikerült összehoznunk.”

A Tiszavirág Kajak Klub jelenleg több mint 90 tagot számlál, akik nemzetközi elismertségre is szert tettek.

Fehér Csaba, vezetőedző, Tiszavirág Kajak Klub, Zenta: „Junior csapatunkkal készülünk az országos bajnokságra, de még előtte lesz egy válogató, ami a korosztályos világbajnokságra és az Olimpiai Reménységek Versenyére fog válogatni. Ez július 23-24 közt lesz. Mondhatjuk, hogy az egyik legfontosabb versenyük itt júliusban a srácoknak, és utána pedig augusztus második felében az országos bajnokság, ami a csúcsa lesz. Nagyon remélem, hogy szép érmekkel, szép eredményekkel térhetünk majd haza. Nem titok, hogy egy nagyon erős csapatot látok összeállni idén, akár a csapatversenyben is okozhatunk meglepetést. ”

Mindazok, akik meg szeretnének ismerkedni a kajakozással részt vehetnek július 25-29-ig, valamint augusztus 15-29-ig az egyesület által szervezett sporttáborban.

Zenta
Tiszavirág Kajak Klub

Most

13:43, Frissítve: 13:50

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.