Ugrás a tartalomra

Estére eldől, bejut-e Szerbia az oroszországi vb kieséses szakaszába

2018.06.27
10:00
2018.06.27
22:21
Forrás
Pannon RTV
Ehhez nem kell mást tenniük, mint legyőzni Brazília együttesét. A szerb csapat bizakodó, de tudják, hogy nehéz feladat vár rájuk.

Szerbia egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte az oroszországi labdarúgó világbajnokságot. Jelenleg három ponttal a harmadik helyen áll az E-csoportban, így a továbbjutáshoz elengedhetetlen a győzelem Brazília legjobbjai ellen. Abban az esetben, ha az esti mérkőzésen döntetlen születik, a szerb csapat csak akkor juthat tovább, ha Svájc két gólos különbséggel kap ki Costa Ricától.

Mladen Krstajić, Szerbia szövetségi kapitánya szerint csapata mindent meg fog tenni a győzelemért, függetlenül attól, hogy Brazília igazi focinagyhatalom. Krstajić szerint csapatának is megvannak az aduászai, mint például a csatár Aleksandar Mitrović, a Costa Rica ellen szabadrúgásból gólt szerző Aleksandar Kolarov, vagy a középpályás Sergej Milinković-Savić. A kapitány a szerb és az orosz szurkolók segítségére is számít.

Aleksandar Kolarov a szerb válogatott csapatkapitánya is méltatta a dél-amerikai gárdát, akik közül sokakkal egy klubban is játszott, vagy éppen ellenfélként találkozott velük a gyepen. Kolarov szerint, ha a válogatott csapatként tud játszani és küzdeni, akkor Brazília válogatottja legyőzhető.

Szerbia legjobbjai utoljára 1998-ban, a franciaországi világbajnokságon szerepeltek a legjobb 16 között, akkor még Jugoszlávia néven. Azóta nem sikerült a szerb válogatottnak túlélni a csoportkört az aktuális világbajnokságon.

A mérkőzés este nyolc órakor kezdődik.

Labdarúgó Világbajnokság 2018

Most

07:48, Frissítve: 08:14

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.