Ugrás a tartalomra

Európa-liga: Azonos csoportban a Ferencváros és a Crvena zvezda

2022.08.26
15:30
Forrás
M4sport.hu
Igen érdekes párharcok várhatók a UEFA Európa-liga csoportkörében. A Crvena zvezda a Ferencvárossal, az AS Monacóval és a Trabzonsporral került azonos négyesbe a labdarúgó Európa-liga pénteki sorsolásán.

A magyar bajnokot a 97-szeres válogatott Gera Zoltán húzta ki, aki a budapesti finálé nagykövete. A korábbi Fradi-játékos a szerb Crvena zvezda, és a francia Monaco mellé húzta ki korábbi együttesét. Negyediknek a török Trabzonspor került be. A szerb és a török együttes a Fradihoz hasonlóan bajnok lett a tavalyi szezonban otthon, a Monaco a 3. helyen végzett a francia pontvadászatban.

A sorsolás során nyolc négycsapatos csoportot alakítottak ki, mindegyikbe a négy különböző erősségű kalapból húztak egy-egy csapatot. Azonos országból érkező együttesek nem kerülhettek egy csoportba. A csoportgyőztesek közvetlenül a 16 közé jutnak. A csoportkör szeptember 8-án kezdődik és november 3-ig tart.

A csoportok második helyezettjei bejutnak a kieséses szakasz rájátszásába, ahol az UEFA Bajnokok Ligájából kieső nyolc (csoport harmadik) csapat egyikével mérkőznek. A harmadik helyezett csapatok a Konferencia Ligába kerülnek, ahol a kieséses kör rájátszásában egy-egy csoport második helyezettjével mérkőznek meg. Az Európa-liga döntőjét május 31-én, a Puskás Arénában rendezik.

Az Európa-liga csoportbeosztása:
A csoport:
Arsenal (angol), PSV Eindhoven (holland), Bodö/Glimt (norvég), FC Zürich (svájci)
B csoport:
Dinamo Kijev (ukrán), Rennes (francia), Fenerbahce (török), AEK Larnaca (ciprusi)
C csoport:
AS Roma (olasz), Ludogorec (bolgár), Real Betis (spanyol), Helsinki JK (finn)
D csoport:
SC Braga (portugál), Malmö (svéd), Union Berlin (német), Union Saint-Gilloise (belga)
E csoport:
Manchester United (angol), Real Sociedad (spanyol), Sheriff Tiraspol (moldovai), Omonia Nicosia (ciprusi)
F csoport:
SS Lazio (olasz), Feyenoord (holland), Midtjylland (dán), Sturm Graz (osztrák)
G csoport:
Olimpiakosz (görög), Qarabag (azeri), SC Freiburg (német), Nantes (francia)
H csoport:
Crvena zvezda (szerb), AS Monaco (francia), Ferencváros (magyar), Trabzonspor (török)

UEFA Európa-liga
Crvena zvezda
Ferencváros

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.