Ugrás a tartalomra

Európa sportfővárosa lehet Szabadka 2024-ben

2023.05.19
16:10
2023.05.19
18:00
Forrás
YuEco, Pannon RTV
A címre hivatalosan is benyújtotta jelentkezését a város - közölte Stevan Bakić polgármester.

Gian Francesco Lupattelli, az Európai Sportfővárosok és Sportvárosok Szövetségének elnöke, valamint Hugo Alonso, a szervezet főtitkára már egy körút során meg is tekintette Szabadkát. Elmondták, egy végső értékelést végeznek majd, és néhány héten belül meghozzák a döntést. Eddig egyébként a világon több mint 3 500 város kapta meg ezt a címet.

Stevan Bakić, polgármester: „Szabadka egy modern város európai sármmal és gazdag hagyományokkal. Különösen szeretjük hangsúlyozni a sokszínűségét, ez a város különlegessége. Azzal is szeretünk dicsekedni, hogy a város fontos védjegye a sport is. Ezt azért is mondhatjuk, mert a szabadkai sportolók minden nagy versenyen sok érmet szereznek."

Európa sportvárosa
Stevan Bakić

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.