Ugrás a tartalomra

Feröeren indul kedden a Ferencváros újabb európai kupaküldetése

2023.07.11
10:27
Forrás
MTI
Elmúlt a pihenőidőszak - ma berobban ismét az európai klubfutball. Indul a Bajnokok Ligája a selejtezőkkel. 10 mérkőzést rendeznek ma, köztük a magyar bajnok, Ferencváros is pályára lép.

Az elmúlt négy idényben kivétel nélkül valamelyik európai kupasorozat főtábláján szereplő Ferencváros labdarúgócsapata kedden este a Feröer-szigeteken, a KÍ Klaksvík vendégeként rajtol a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az egymás után öt magyar bajnoki címet nyerő klubnak pedig elsődleges célja csoportkörbe jutni a legrangosabb kontinentális szériában.

Az FTC a legutóbbi négy szezonban háromszor az Európa-liga főtábláján, egyszer, 2020/2021-ben pedig a BL csoportkörében szerepelt, sőt az előző idényben egészen a nyolcaddöntőig jutott az El-ben, ahol aztán a Bayer Leverkusen búcsúztatta.

A Ferencvárosnak a mostani BL-kiírásban négy párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy a főtáblára kerüljön, ezekből az első papíron kötelező győzelemnek ígérkezik. A feröeri Klaksvík ugyanis egy félprofi együttes, a csapat játékosai a sport mellett dolgoznak, így elvben nem jelenthet gondot a fővárosi zöld-fehéreknek a továbblépés. Az együttes vasárnap már megérkezett az első mérkőzés helyszínére, ahol a fradi.hu beszámolója szerint kellemes, 16 Celsius fokos hőmérséklet fogadta.

Ha a Ferencváros sikerrel veszi az első selejtezőkörös párharcát, akkor a következő fordulóban a svéd BK Häcken vagy a walesi New Saints FC együttesével találkozik. Ott az FTC már otthon kezd majd és a visszavágót játssza idegenben.

A Klaksvík elleni párharc első meccsét kedden 20.45-től rendezik és az M4 Sport élőben közvetíti. A visszavágóra jövő szerdán kerül sor a Groupama Arénában, és ha a Ferencváros továbbjut, akkor a következő körben július 25-én vagy 26-án lép pályára otthon, a visszavágót pedig egy héttel később játssza.

Bajnokok Ligája-selejtező
Ferencvárosi Torna Klub
labdarúgás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.