Ugrás a tartalomra

A FINA legrangosabb kitüntetését kapta meg Orbán Viktor

2017.07.24
18:52
2017.10.04
12:12
A Nemzetközi Úszó Szövetség legrangosabb kitüntetését kapta meg ma Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a FINA elnökétől.

A kitüntetést a szövetség egyéneknek, a FINA-világbajnokságokat szervező országok államfőinek, minisztereknek, társaságok és hálózatok elnökeinek adományozza, akik a sport és az erkölcsök szellemében képviselik a szövetség céljait, ideáljait.

Julio Cesar Maglione, a FINA elnöke a díj átadásakor azt mondta a  magyar miniszterelnöknek: “Ez a világbajnokság – és ezt már elmondtam az újságíróknak – személyesen az Ön érdeme is, hiszen mindössze két év alatt sikerült megszervezni, mert minden szükséges eszközt biztosított hozzá. Ez az ország gyönyörű, ez a város remek, az emberek nagyszerűek, és mindent megoldanak, és őket ön képviseli, és ön a barátunk.”

Orbán Viktor megköszönve a kitüntetést kijelentette: tisztában van azzal, hogy ezt a rangos elismerést a magyar nép kapta, és örömmel veszi át a nevében, mert az a világrekord, hogy Magyarországnak sikerült két év alatt felkészülnie a vb megrendezésére, nem egy kormány világrekordja.

“Nem baj, ha egy népnek jó kormánya van, nem baj, ha olyan kormánya van, amely elkötelezett a sport mellett, de ez egy egész ország közös erőfeszítése volt. A vb megrendezésére való felkészülést azzal kezdtük, hogy külön törvényt alkottunk rá, és ezt minden parlamenti párt támogatta. Ami azt jelenti, hogy mindenki, tehát a teljes lakosság, a nemzeti közösség minden képviselője támogatta azt, mögé állt annak, hogy belevágjunk egy ilyen nagy kalandba, és ilyen rövid idő alatt megszervezzük az eseményt” – tette hozzá a magyar kormányfő. (MTI)

FINA
kitüntetés
Orbán Viktor

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.