Ugrás a tartalomra

Finn hokisok győztek a szabadkai Winter Classicon (videó)

2017.01.29
16:51
A finnországi Jormas csapata nyerte a Winter Classic nemzetközi veterán jégkorongtornát Szabadkán
A finnországi Jormas csapata nyerte a Winter Classic nemzetközi veterán jégkorongtornát Szabadkán. A 40 éven felüli hokisoknak megszervezett versenyre Szerbiából, Szlovéniából, Szlovákiából, Finnországból és Bulgáriából is érkeztek sportolók. Kemény játékból és bombagólokból idén sem volt hiány a Winter Classic amatőr jégkorong tornán Szabadkán. A nyolccsapatos mezőnyben a bolgár Old School csapatának sikerült megszerezni a harmadik helyet, miután a bronzmérkőzésen 5:0-ra kiütötte az újvidéki Vojvodina csapatát. Đorđe Grčev, Old School, Bulgária: „Felkészültebben érkeztünk, mint a korábban. Ez egy színvonalas torna. Egyedül a stadionnal van gond. Emígy a jég és a szervezés is szuper.” jeghoki-S A döntőben a finn Jormas és a szlovák Old Boys küzdött meg a bajnoki címért. Az összecsapás harcias játékot hozott, amelyen a szlovákok szerezték meg a vezetést, amelyet egészen a mérkőzés utolsó előtt percéig meg is őriztek. Ekkor azonban a finnek is megmutatták tudásuk legjavát és kiegyenlítették az állást. Döntetlen eredménnyel azonban nem végződhet egy finálé, így jöhetett a szétlövés, ahol csak a finnek tudtak gólt szerezni, így ők örülhettek a bajnoki címnek. Jürki Härkönen, Jormas, Finnország: „A torna remek, nagyon jó a szervezés. Minden tökéletes, egyszerű a jövés-menés. Jó a hangulat, mindenki boldog. Mindannyian olyan öreg játékosok vagyunk, akik szeretnek jéghokizni.”



A Winter Classic amatőr jégkorongtornát már 12. alkalommal szervezték meg Szabadkán. Ez azonban évről évre nehezebb, ugyanis a sporteseménynek nincs szponzora. Sándor Zsolt, szervező: „Senki sem támogat minket. Évről évre egyre nehezebb megszervezni a tornát. Ugyan van nevezési díj, de ezt szinte teljes egészében a torna szervezésére fordítjuk. A csapatoknak ajándék pólókat biztosítunk, de itt rengeteg költség is felmerül, mint az elsősegély, vagy a bírók költsége, pályafenntartás. Ezt nekünk mind ki kell fizetnünk.” A Winter Classic amatőr jégkorongtornán idén is a határokon átnyúló baráti kapcsolatok ápolása szerepelt az első helyen.
jégkorong
hoki
Winter Classic
veteránok
finn győztes

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.