Ugrás a tartalomra

Foci éjjel-nappal

2023.11.25
16:51
2023.11.25
20:06
Forrás
Pannon RTV
Aki szereti a focit, az éjjel-nappal is szeretheti. Erre pedig alkalmat is nyújt az idei 2023 perces labdarúgótorna Zentán a sportcsarnokban, ahol 2023 percig rúghatják a bőrt a játékosok.

Szombat délelőtt a kezdőrúgást követően elrajtolt a torna. A zentai sportcsarnokban több mint 33 órán keresztül zajlanak a mérkőzések. Az idei labdarúgó tornán 33 csapat mérkőzik meg.

A 2023 perces focitorna első mérkőzését a csantavéri Kiscsapat és a Gólvágók nyitotta meg.

Erdélyi Áron, játékos, Gólvágók, Csantavér: „Idén vagyunk először. Készülni nem volt nagyon időnk. A vége felé jelentkeztünk, de mindent bele fogunk adni, hogy a top 3-ban végezzünk.”

Krunc Mario, játékos, Kiscsapat, Csantavér: „Szerintem egy nagyon kreatív esemény. Nyilván nagyon szeretjük a focit és ez pluszban rátesz, hogy éjjel-nappal kell játszani.”


Pósa Krisztián, játékos, Favágók, Zenta: „Én nagyon jó kedvvel érkeztem ide. Reméljük, hogy nagyon jó lesz. Reméljük, jó meccsek is lesznek. Meglátjuk.”

Az idei labdarúgótornára rekordszámú, 33 csapat nevezett be a Kárpát-medence több területéről is. A mérkőzések 20 percesek, 10 perces félidőkkel.

Sörös Andor, a VMSZ Ifjúsági Fórumának elnöke: „Ez a rendezvény anno 2016-ban kezdődött Bácsfeketehegyen, akkor még sokkal kisebb rendezvény volt és a neve 2016 perces foci volt. Miért 2016 vagy 2023 perces? Azért mert 2023 percen át folyik a foci megállás nélkül. Ez volt az akkori koncepció és ez a mostani. Valójában ugyanezt várhatjuk most a hétvégén is.”

A mostani esemény rendkívül különleges - emelte ki köszöntőjében dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke.

„Az idei év különlegessége, hogy egy hatalmas évfordulón kerül megrendezésre, ugyanis napra pontosan 70 évvel ezelőtt volt az angol-magyar 3:6 vagy 6:3, ahogy ez a magyar történelembe bevonult. A londoni Wembley stadionban történt, ahol a magyar aranycsapat megverte 6:3-ra az angolokat, ami Anglia első veresége volt a Wembley stadionban. A nagy öregek nyomdokaiba lépve a mai fiatalok itt a zentai sportcsarnokban rúghatják a bőrt ezen a rendezvényen.”

A torna vasárnap a délutáni órákban zárul. Kiderül majd ki a legjobb góllövő, de a legjobb kapust is megválasztják. A díjazottak jutalomban részesülnek.

labdarúgás
Zenta
Sörös Andor
Dr. Pásztor Bálint

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.