Ugrás a tartalomra

Fogathajtókkal telt meg a magyarkanizsai vásártér

2022.07.17
17:25
2022.07.17
19:05
Forrás
Pannon RTV
Bunford Olivér nyerte az országos fogathajtó bajnokság második fordulóját, melyet Magyarkanizsán először szerveztek meg. A Vásártéren hat fogat versenyzett a nagyszámú közönség előtt.

Az akadályhajtáson minél rövidebb idő alatt kellett hibátlanul teljesíteni a pályát. A labdaleverésért, az időtúllépésért is büntetőpontok jártak. A 800 méteres pályát betűkkel jelölték. Magyarkanizsát Berényi Ákos képviselte, aki a második helyen végzett. „Most ez egy kicsit idegen terep volt, hogy itthon voltunk, mert ugye eddig mindig máshova utazunk a versenyekre, és teljesen másképp viselkednek a lovak, mintha itthon csak edzünk és egyedül vagyunk, és egy kicsit meglepte őket a többi fogat, a színpad, és máshogy érintette őket, mintha elutaztunk volna.”

A legjobban a szabadkai Bunford Olivér teljesített, összesítésben ő állhatott fel a képzeletbeli dobogó első fokára. A szabadkai fogat elégedett a teljesítménnyel, és már a jövőbeli terveket szövögeti. „Pillanatnyilag most az első helyen állunk, lesz közben - ha minden igaz - egy Balkán-bajnokság Romániában, illetve a terveink között - ha a Balkán-bajnokság úgy alakul, ahogyan azt szeretnénk - szeptember végén látogatást teszünk Szlovéniába és elindulunk az Európai Bajnokságon.”

A verseny zökkenőmentesen zajlott, színvonalas futamokat láthatott a közönség, mondta Stipan Gršić szabadkai nemzetközi bíró. „Szép pálya, rendben van minden a pályával, ami kellett volna nekünk, hogy jó legyen a versenyen, az minden jó volt. Nagyon jól éreztük magunkat.”

A fogathajtó versenyek megtartásához szükség volt még egy pályára Szerbiában, Magyarkanizsát pedig ideális helynek ítélte meg a Szerbiai Lovas Szövetség.

Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „Nagyon rövid időn belül kellett ezt mind összerakni és segíteni. Igaz, első rendezvény, egy ilyen jellegű, ami a lovakért, a fogatért volt a központ, én bízom benne, hogy ezt jövőre ugyanitt tudjuk folytatni.”

Az eseményre egész Szerbia területéről érkeztek versenyzők, akik népes közönség előtt mérték össze tudásukat.

fogathajtás
Magyarkanizsa

Most

16:10, Frissítve: 16:30

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.