Ugrás a tartalomra

Folytatódott a labdarúgó-vb selejtezősorozata

2016.10.09
09:11
9 mérkőzéssel folytatódott a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata tegnap este
9 mérkőzéssel folytatódott a 2018-as labdarúgó-világbajnokság selejtezősorozata tegnap este. A nagyok közül pályára lépett Anglia nemzeti csapata, Németország és Lengyelország is. Gólokban gazdag, izgalmas meccseket hozott a forduló. Lengyelország 3-2-re legyőzte Dániát a labdarúgó vb-selejtezők szombati játéknapján, ezzel versenyben maradt az eddig rendkívül kiegyensúlyozott E csoportban a továbbjutásért. A meccs különlegessége az volt, hogy a Bayern München ásza, Robert Lewandowski 47 perc alatt mesterhármast szerzett. Angliában az elmúlt időszakban a botrányoktól volt hangos a sajtó, mintsem a sikeres futball-teljesítménytől. Ennek ellenére az új, ideiglenes szövetségi kapitány Gareth Southgate bemutatkozása jól sikerült Málta ellen. Az angolok 45 perc után már 2-0-ra vezettek, mindez leginkább a Tottenham tehetségének Dele Alinak köszönhető, aki parádés játékot mutatott és gólt is szerzett. A saját lövése után ment és bepöckölte az egyébként kiváló teljesítményt nyújtó Andrew Hogg kapujába. Az angol csapat másik gólját a Liverpool ásza, Daniel Sturridge szerezte. A vége 2:2 maradt a szigetországiaknak. Németország is hozta a papírformát. A nagy fölényben játszó német labdarúgó-válogatott könnyedén nyert Csehország ellen Hamburgban. A gólokat Thomas Müller - aki kétszer volt eredményes - és Toni Kroos szerezték. Németország vezeti a csoportot, az azonban nagy meglepetés, hogy Azerbajdzsán előtt, akik, nagy meglepetésre tegnap este hazai pályán legyőzték Norvégia legjobbjait. A játéknap további mérkőzései nem hoztak meglepetést. Észak-Írország 4:0-ra nyert hazai pályán San Marino ellen, míg Románia idegenben, két piros lapot hozó mérkőzésen 5:0-ra kiütötte az örmény nemzeti csapatot. Montenegró tegnapi teljesítménye is meggyőző volt. A románokhoz hasonlóan ötöt gurítottak Kazahsztán kapujába. Skócia csupán egy 1:1-es döntetlenre volt képes Litvánia ellen, míg Szlovákiát, hazai pályán egy góllal múlta felül Szlovénia csapata. A világbajnoki selejtezők hétfőn és kedden újabb mérkőzésekkel folytatódnak. (nemzetisport.hu, index.hu, livescore.com)
foci
selejtező
vb

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.