Ugrás a tartalomra

Francia-norvég döntő lesz a női kézilabda-világbajnokságon

2023.12.16
07:46
Forrás
Pannon RTV
Összejött az álom döntő. Norvégia és Franciország csapatai mérkőznek meg vasárnap a dán–norvég–svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság fináléjában.

A címvédő norvég válogatott hosszabbításban 29-28-ra legyőzte a dán csapatot a társházigazdák elődöntőjében, Herningben. A mérkőzés végéig a dánok vezettek, a norvégoknak az utolsó percekben sikerült egyenlíteniük és az utolsó percben először a vezetést is megszerezték, így a dánoknak kellett hosszabbításra menteniük az összecsapást, amit négy másodperccel a vége előtt hetesből sikerült megtenniük. A ráadás első öt percében két-két találatot szereztek az együttesek, a második öt utolsó percében pedig 28-27-es norvég vezetésnél - a tornán már nem először - az időmérő rendszer hibája miatt állt a játék. A dánok hétméteresből egalizáltak még, ám mérkőzés legeredményesebbje, Henny Reistad 15. góljával az utolsó másodpercben döntőbe lőtte a norvég válogatottat.

A másik elődöntőben a francia válogatott 37-28-ra legyőzte a társházigazda svéd csapatot. Ezzel egyben eldőlt, hogy a magyar válogatott a svédekkel találkozik a jövő tavaszi ötkarikás selejtezőtornán. A mérkőzést a franciák a kezdő sípszótól magabiztosan irányították. Az első félidő végén már 8 góllal vezettek (19:11). A második játékrész is az olimpiai bajnok csapat fölényét hozta, így a franciák magabiztos győzelemmel jutottak a fináléba. A francia döntőbe jutással eldőlt, hogy Japán és Kamerun mellett a magyar válogatott a svéd együttessel találkozik áprilisban az olimpiai selejtezőtornán.

Eredmények, elődöntő:
Franciaország-Svédország 37-28 (19-11)
Norvégia-Dánia 29-28 (9-14, 23-23, 25-25) - hosszabbítás után

az 5-8. helyért:
Hollandia-Montenegró 28-25 (14-13)
Németország-Csehország 32-26 (14-12)

A vasárnapi zárónap menetrendje:
    a 7. helyért:
Csehország-Montenegró 10.15
    az 5. helyért:
Németország-Hollandia 13.00
    a 3. helyért:
Dánia-Svédország 16.00
    döntő:
Norvégia-Franciaország 19.00

Női kézilabda-vb

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.