Ugrás a tartalomra

Freestlye Fesztivál a budapesti műjégpályán

2024.02.05
14:42
2024.02.05
21:03
Forrás
Pannon RTV
A jég szerelmesei különböző stílusú zenékre bulizhattak a jégen a Városligeti Műjégpályán. A háromnapos fesztiválon lehetőség volt egyebek mellett a jégkorcsolyázás alapjainak elsajátítására, versenyzésre és az ice board gyakorlására is.

A Városligeti Műjégpálya és Csónakáztató és a NiteFlexx közös eseményének köszönhetően nem mindennapi mutatványokkal és sporteszközökkel találkozhattak az érdeklődők a jégen. Igaz, a felmelegedés kissé megolvasztotta a terepet, a jég szerelmesei így is szívesen korcsolyáztak, vagy ice board-oztak.

Taller Róbert, az Ice Board Blade feltalálója: „A Surfscate-vel általában, ha az embernek van egy jó egyensúly rendszere, akkor fél óra alatt meg tudja tanulni a surfscate-t. A kígyódeszázáshoz kicsit több idő kell, mert ott inkább agyban kell nagyon sokat koncentrálni, az egy olyan óra, két óra minimum, mire az ember el tud indulni, és utána alakul ki a reflex izommozgás és utána tudja használni öntudatlanul is.”

Maciej Sadej Lengyelországból érkezett, és először vett részt a FreeStyle Fesztiválon. Nyolcadik helyezést ért el, egy álma vált valóra ezzel. Macej minden mozdulatot a YouTube-ról tanult meg. Elmondta, hogyan szokott gyakorolni.

„Jégpályákon szeretek a leginkább edzeni, de nyáron ez nem lehetséges, ezért ilyenkor füvesített területeken szoktam gyakorolni, viszont télen mindenképpen jégpályán edzek Lublinban. Az esemény miatt jöttem ide. Tegnap volt a freestyle verseny, ahol nyolcadik helyezést értem el. Ma van itt az utolsó napom.”

A freestyle-ban nagyon fontos a ritmus, így a Drum and Bass zene tökéletesen illett a fesztiválhoz – tette hozzá Macej. Az eseményen különböző finomságok is megvásárolhatók voltak, ha valaki megéhezett volna korizás közben, több lehetőséből is választhatott.

Freestlye Fesztivál
Városi Műjégpálya
korcsolya

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.