Ugrás a tartalomra

Frísz arany-, Štefanek ezüstérmes

2017.05.06
20:00
2020.02.25
08:48
A zentai Frísz Krisztián arany-, a szabadkai Davor Štefanek pedig ezüstérmes lett az újvidéki Európa-bajnokságon
A zentai Frísz Krisztián arany-, a szabadkai Davor Štefanek pedig ezüstérmes lett az újvidéki Európa-bajnokságon. Frísz az 59 kilogrammos súlycsoportban svéd, lengyel és horvát ellenfelet győzött le a döntőig, ahol a bolgár Ivo Angelov ellen nyert 3:1-re. A 33 éves Frísz 2007-ben bronzérmes volt az Eb-n, s szintén tíz évvel korábban a világbajnokságon is harmadik lett. Štefanek svájci, lett és a magyarországi Krasznai Mátét győzte le a döntőbe vezető úton, ott azonban nem bírt az orosz Artem Szurkovval, aki technikai tussal, 12:1 arányban nyert a szabadkai birkózó ellen. (Vajdaság MA)  

Štefanek, Frísz és Lám is aranyéremért küzdhet az esti döntőkben (videó)

Két éremmel nyitotta a szerbiai és eggyel a magyar válogatott az újvidéki felnőtt birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású számainak első versenynapját. Davor Štefanek, Frísz Krisztián és Lám Bálint is aranyéremért küzdhet az esti döntőkben.      Jól kezdődött az Eb kötöttfogású része a magyar és a szerb válogatottnak is. Mindkét ország négy-négy versenyzőt indított a szombati négy súlycsoportban. Ebből Magyarország estére is érdekelt minden számban. A legfényesebb éremért Lám Bálint küzdhet a 130 kilogrammos kategóriában. Lámnak ez az első felnőtt döntője nemzetközi versenyen. A fináléban az ötszörös Eb-, kétszeres vb-bajnok és a legutóbbi olimpián második helyezett Riza Kajalp lesz. Lám Bálint, Magyarország: „Kiváló harcossal nem volt könnyű szőnyegre lépni, nagynevű harcossal, de remélem, most már én is közéjük tartozom.” Lám mellett Torba Erik az 59, Krasznai Máté a 66 és Kiss Balázs a 98 kilogrammos kategóriában küzd a bronzéremért.



Szerbiának két döntőse van az esti programban. Davor Štefanek egy lépésre került a történelmi eredménytől – az egyetlen aranyéremtől, amely hiányzik neki egy nagyversenyről. Az olimpiai bajnok birkózó a fehérorosz Daurovot győzte le az elődöntőben és az est folyamán az orosz Szurkov ellen küzd az aranyéremért. Davor Štefanek, birkózó, Szerbia: „Bárki is lesz az ellenfelem, az én feladatom, hogy diadalmaskodjak a döntőben. Tegnap kiírtam a facebook-oldalamra, hogy Újvidékre az aranyéremért jövök. Egy lépésre kerültem ettől, beleadok mindent, hogy ez összejöjjön.” A másik szerbiai versenyző, aki aranyéremért küzdhet, az Frísz Krisztián. A zentai birkózó az 59 kilogrammos súlycsoportban érte el pályafutása első döntőjét egy nagyversenyen. „Tudtam, hogy nehezek lesznek majd a meccsek, gondoltam, hogy az első meccsen majd kicsit könnyebb lesz a birkózás, de jó gyerek ez a svéd, nagyon erős, és még nem birkóztam vele, nagyon kemény volt, az első meccsem volt vele a legnehezebb, a második annyira nem volt a lengyel ellen, meg most a döntőbe jutás ellen is ez elég kemény meccs volt.” Frísznek a döntőben a világ- és Európa-bajnok bolgár Angelov lesz az ellenfele. A helyosztók 19 órakor kezdődnek, vasárnap pedig a 71, a 75, a 80 és a 85 kilogrammos súlycsoporttal zárul az Európa-bajnokság.
Újvidék
Eb
kötöttfogású birkózás
birkózás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.