Ugrás a tartalomra

Fritsch Róbert döntős Belgrádban

2023.09.22
20:21
2023.09.22
20:27
Forrás
Nemzeti Sport
A magyar válogatott birkózó a kötöttfogásúak 72 kilogrammos mezőnyében három győztes mérkőzést követően jutott a belgrádi birkózó-világbajnokság szombat esti döntőjébe, amelyben az Európa-bajnoki ezüstérmes francia Ibrahim Ghanem lesz az ellenfele.

Fritsch számára az üzbég Dzsamol Dzsumabajev és a világbajnoki címvédő szerbiai Ali Arszalan legyőzése után jöhetett az elődöntő, amelyben a 22 esztendős japán Harada Singo következett, aki gyakorlatilag ismeretlenként jutott be a nem olimpiai súlycsoportos 72 kilogrammos verseny elődöntőjébe. Az Európa-bajnok Fritsch kezdte aktívabban az összecsapást, járt neki a passzivitási pont, és lenti helyzetből próbálkozhatott. Nem alakult jól a szituáció, a BHSE birkózója fejlefogásból próbált indítani, sikertelenül, a japán kontrából mögé került (1:1). A második menetet kitolással nyitotta Fritsch, és nem is lehetett kérdés, ki az aktívabb: a magyar srácnak újabb egy pont járt, az előnyért megőrizve 3:1-re diadalmaskodott, tehát bejutott a szombat esti döntőbe, amelyben az Európa-bajnoki ezüstérmes, korábban egyiptomi színekben Afrika-bajnok francia, Ibrahim Ghanemmel méri össze a tudását.

Fritsch Róbert
birkózó világbajnokság

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.