Ugrás a tartalomra

Fucsovics Monfilst legyőzve jutott az estorili tenisztorna negyeddöntőjébe

2024.04.05
07:21
Forrás
MTI
Fucsovics Márton meccslabdákat hárítva jutott be a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, estorili salakpályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 85. helyezett magyar játékos szerdán 7:5, 6:2-re verte a 78. helyezett argentin Pedro Cachint, a csütörtöki nyolcaddöntőben viszont egy igazi klasszis várt rá a hetedik kiemelt Gaël Monfils személyében. A sokadik virágkorát élő, 37 éves francia jelenleg csak 45. a rangsorban, de volt már hatodik is, 12 ATP-trófeát gyűjtött, a Roland Garroson és a US Openen is vívott elődöntőt, és csaknem 22 millió dollárt ütögetett össze.

A két játékos 2019 óta háromszor találkozott egymással, és a madridi salakon, illetve a dubaji és stockholmi keménypályán is a veterán rivális diadalmaskodott.

A negyedik csatában 1:2-nél Monfils remekelt fogadóként, elérhetetlennek tűnő ejtést futott be, és elvette a 32 éves magyar szerváját. A folytatásban is az alig rontó Monfils diktálta a tempót, aki nemsokára már dupla brékelőnyben volt (1:5), és 29 perc elteltével hozta a szettet.

A magyar Davis Kupa-válogatott alapembere öt elvesztett gém után nyert adogatójátékot, és itt nem állt meg: stabilan ütött az alapvonalról, a hálónál sem hibázott, így alig 28 perc alatt lehengerlő játékkal egyenlített. Az utolsó felvonásban a nyíregyházi teniszezőt vitte tovább a lendület, 1:1-nél újra ő brékelt, és néhány szemet gyönyörködtető labdamenettel később már 3:1-re vezetett. Monfils azonban fordított, és 5:4-nél pedig három meccslabdája is volt, de Fucsovics mindhármat hárítani tudta. A maratoni játék után a magyar brékelt, majd a második mérkőzéslabdáját értékesítve 2 óra 5 perces csata után ünnepelhetett.

A magyar teniszező ellenfele a ma 19 óra 30 perckor kezdődő negyeddöntőben a világranglista 8. helyezettje, a norvég Casper Ruud lesz.

Fucsovics Márton

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.