Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Matt Dunham, Pool

Gól nélkül ért véget az angolok és skótok párharca

2021.06.18
22:53
2021.06.18
23:01
Forrás
MTI, index.hu
Az angolok gól nélküli döntetlent játszottak a hozzájuk hasonlóan társházigazda Skócia válogatottjával Londonban, a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

Gareth Southgate minden idők legfiatalabb angol kezdőjét küldte pályára az Eb-k és vb-k történetében, a tizenegy játékos átlagéletkora összesen 25 év 31 nap volt ezen a mérkőzésen.

Némi meglepetésre a skótoké volt az első helyzet. Körülbelül 10 perc kellett az angoloknak ahhoz, hogy rendezzék a soraikat, és jött is az első komoly lehetőség, Mason Mount szöglete után Stones egyedül maradt az ötös vonalánál, de a kapufára bólintott. Majd Raheem Sterling szerzett labdát 20 méterre a skót kaputól, levitte az alapvonal közelébe, a lapos centerezését azonban nem tudta kapura tenni az érkező Mount. 

A félidő felénél alábbhagyott az angolok lendülete, a 29. percig kellett várni az újabb lehetőségre. Egy perccel később Jordan Pickfordnak is be kellett mutatkoznia, Kieran Tierney közeli kapáslövésére nagy bravúrral ért le. A félidő utolsó 15 percére ismét leült a játék és jóval kiegyenlítettebbé vált, gól pedig nem született. 

Aktívan kezdték a második játékrészt a hazaiak, Luke Shaw utolsó passza viszont nem talált embert. A 48. percben David Marshalltól is jött egy látványos védés, a szögletből pedig Phil Foden csúsztatott fölé. Beszorultak a saját kapujuk elé a skótok, az angolok türelmesen, de inkább ötlettelenül adogattak, aztán Reece James próbálkozott távolról, viszont a bombája fölé zúgott.

A 62. percben mégis a skótok előtt adódott nagy lehetőség, Lyndon Dykes ráfordulós lövését Jamesnek kellett kifejelnie a gólvonalról. Szenvedtek az angolok, Southgate behozta Jack Grealisht és Marcus Rashfordot is, hogy új lendületet adjon csapatának, ehhez képest a vendégek jártak közelebb a gólszerzéshez, Che Adams viszont túl nagy gólt akart lőni 4 méterről a 78. percben, és kibombázta a labdát a Wembleyből.

A túloldalon Sterling esett nagyot az alapvonalnál Andrew Robertson szorításában, Mateu Lahoz azonban továbbot intett, és a videós szobából sem érkezett ellenvélemény. A maradék időben elkeseredetten próbálkoztak a hazaiak, hogy megszerezzék a vezetést és azzal vélhetően a győzelmet is, ez azonban nem sikerült, a skótok hősies védekezéssel kibekkelték a meccset, és megszerezték első pontjukat az Európa-bajnokságon, míg Anglia 4 ponttal áll két forduló után.
 

UEFA Euro 2020
labdarúgás
labdarúgó
Anglia
Skócia

Most

12:47

Falunapot ünnepel Majdány

Falunapot rendeznek Majdányon a helyi művelődési otthon nagytermében. Az esemény ma 19 órakor kezdődik, ahol többek között egy kiállítás is várja a látogatókat.

Népszerű