Ugrás a tartalomra

Gólokban gazdag mérkőzéseket játszottak vasárnap a vb-n

2018.06.25
07:49
Forrás
Pannon RTV
Gólokban gazdag mérkőzéseket játszottak vasárnap az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A meccsnap legnagyobb bukójának Lengyelország bizonyult.

A múlt hét utolsó napjának első mérkőzésén a vb-újonc Panama Anglia ellen lépett pályára. A jelentősen nagyobb játékerőt képviselő szigetországiak nem sokat kerteltek, rögtön a mérkőzés 8. percében megszerezték a vezetést. A mérkőzés embere Harry Kane volt, aki három találatot szerzett, igaz ebből kettőt büntetőből. A meccs végeredménye 6-1 lett, így Anglia bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 közé.

A meccsnap második mérkőzésén Japán és Szenegál válogatottja feszült egymásnak. Mindkét együttes már az első percekben remek játékot mutatott, így a vezető találatra sem kellett sokat várni. Igaz, az afrikai csapatnak ehhez szerencsére is szüksége volt. Az egyenlítésre kicsivel több mint húsz percet kellett várni, Japán egy remek akciót befejezve tudott egyenlíteni. A következő találatra egészen a második félidő közepéig kellett várni, a vezetést ismét a szenegáliak szerezték meg. Ázsiai ellenfelüknek a 79. percben sikerült ismét kiegyenlíteniük. A találkozón nem esett több gól.

Az esti összecsapás szintén keménynek ígérkezett, hiszen Kolumbia és Lengyelország együttesének eddig nem sikerült pontot szerezniük Oroszországban. A 10. percre már egyértelmű mezőnyfölényt harcolt ki magának Kolumbia válogatottja. Az első félidő hajrájában megérdemelten jutott vezetéshez. A második félidőben a dél-amerikaiak kontráiban rendre ott volt a gólhelyzet. Kettőt értékesítettek is, így a végeredmény 3-0 lett, ezzel pedig Lengyelország válogatottja a csoportkörök után elbúcsúzik a vb-től.

labdarúgás
Oroszország

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.