Ugrás a tartalomra

Gólzáporos meccs Görögországban, kikapott a TSC az Olimpiakosztól

2023.12.15
08:40
2023.12.15
16:22
Forrás
Pannon RTV
A topolyai csapat bátran kezdett az Olimpiakosz ellen, az első negyed órában főként a TSC-nél volt a labda, de gólhelyzetet nem sikerült kialakítaniuk.

A folytatásban a hazai együttes vette át az irányítást, és az első komolyabb akciót gól követte, a 20. percben El Kaabi fejelte a labdát a hálóba. A 40. percben újabb görög találat született, Podence egy nagyszerű cselt követően tekert mesterien a kapuba. Két perc múlva ismét Podence volt főszerepben, lövése pedig ezúttal is pontos volt, így a félidőben 3:0-ra vezet az Olimpiakosz a TSC ellen az Európa Liga csoportkörének utolsó fordulójában.

A második félidő két villámgyors gólt hozott, az Olimpiakosz a 47. percben négyre növelte az előnyt, de egy perc múlva ismét három gól volt a különbség, Ðakovac ugyanis szépíteni tudott. A 61. percben újabb topolyai gól következett, Ćirković módosította 4:2-re az eredményt. Ám az Olimpiakosz sem maradt puskapor nélkül, El Arabi 68. percben szerzett góljával 5:2 volt az állás.

Több találat a meccs végéig már nem született, így az Olimpiakosz hazai győzelmével harmadik helyen zárt a csoportban és tavaszra a Konferencia Ligában folytathatja. A TSC 1 ponttal a negyedik helyen zárt, számára véget ért az európai kupaszereplés. A csoportból a West Ham United és a Freiburg jutott tovább az Európa Ligában.

Sós Bence, játékos, TSC: „Vegyes érzelmek vannak bennem, vagyis bennünk, hiszen tényleg úgy jöttünk ide, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy továbbjussunk, de a realitás az az, hogy mi végeztünk az utolsó helyen. Azonban nagyon büszkék lehetünk magunkra, ugyanis a játékot abszolút nem tükrözi az eredmény. Nyilván sokgólos vereséget szenvedtünk, de amit a szakmai stáb kért tőlünk, azt betartottuk. Nyilván egyéni hibákból van mindig a gól, ezt az Olimpiakosz rendkívül jól kihasználta, de azt gondolom, hogy a második félidei teljesítményre büszkék lehetünk, hiszen 2:2-es döntetlent értünk el a második félidőben, ha azt nézzük, ezt a részeredményt. 30 percet emberhátrányban játszottunk, nagyon nehéz volt az utolsó fél óra.”

Olympiacos
Európa-liga
Konferencia Liga
labdarúgó
Görögország
Olimpiakosz

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.