Ugrás a tartalomra

Győzelemmel rajtolt a szabadkai Spartacus a Szuperligában

2017.07.23
14:25
2024.03.19
08:32

Győzelemmel rajtolt a szabadkai Spartacus labdarúgó csapata a Szuperligában. A palánkai Bácska elleni mérkőzés történelminek számít, ugyanis a Kék Galambok fennállásuk óta, hazai pályán most először játszottak mérkőzést reflektorfény mellett.

A három pont megszerzésének reményében lépett pályára szombat este hazai pályán a szabadkai Spartacus. A szurkolók most először láthatták kedvenceiket reflektorfény alatt játszani a városi stadionban.

A palánkai Bácska elleni összecsapás első helyzetére a 15. percig kellett várni, amikor Nemanja Nikolić vette be a vendégek kapuját. Les miatt azonban a találat érvénytelen volt. 20 perccel később ismét Nikolić volt helyzetben, aki több védőt kicselezve lőtt a bal alsóba, ezzel megszerezve a hazai vezetést. Félidőig az eredmény nem változott.

A fordulást követően is a felfiatalított Spartacus diktálta a tempót, amelynek eredményeként a mérkőzés 66. percében Savković megduplázta a hazaiak előnyét. Az összecsapás utolsó perceiben Micić kapáslövéséből a palánkaiknak ugyan sikerült a szépítés, erejükből azonban többre nem futotta, így a Spartacus megérdemelt győzelmet aratott Szabadkán.

Milan Mitrović, edző, OFK Bácska: „Az első félidőben a Spartacus sokkal jobb volt nálunk. Nem találtuk fel magunkat. Sokat hibáztunk. Szerencsénkre csak egy helyzetüket tudták gólra váltani. Úgy gondolom, hogy sokkal jobbak voltak. A második félidőben már kicsit azt játszottuk, amit gyakoroltunk. Nem tudom, hogy a lámpaláz, vagy más akadályozott-e minket, ezt majd meglátjuk. Végeredményként a Spartacus megérdemelten nyert, mi pedig tovább dolgozunk, hogy helyrehozzuk a dolgokat.”

A Spartacus egy új, felfiatalított kerettel vágott nekik a bajnokságnak. A csapat edzője maximális bizalmat szavaz a feltörekvő tehetségeknek.

Aleksandar Veselinović, edző, FK Spartacus: „A saját tapasztalataim alapján nagyon szeretem a fiatal játékosokat. Láthatták, hogy ma is esélyt adtunk Medićnek, Glavčićnak és Abaznak is a mérkőzés elejétől. Továbbra is erre lehet számítani, függetlenül attól, hogy ez bizonyos kockázattal jár. Bátrak leszünk, esélyt adunk a fiataloknak, mert másképp nem tudnák megmutatni, hogy mit tudnak. Együtt fogjuk leküzdeni a gyerekbetegségeket.”

A Spartacus a nyitófordulót követően második a Szuperligában. A szabadkaiak a következő körben a čačaki Borachoz látogatnak.

futball
labdarúgócsapat
Spartacus
szuperliga

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.