Ugrás a tartalomra

Győzelemmel rajtolt a szerb labdarúgó válogatott a Stevan Ćele Vilotić korosztályos emléktornán

2017.09.01
12:01
2024.03.19
08:32
Forrás
Pannon RTV
A skótok ellen fordulatos, gól gazdag mérkőzést játszottak a nyitómeccsen, így a szabadkai Városi Stadionba kilátogató közönség egyáltalán nem panaszkodhatott.

Győzelmi reményekkel lépett pályára Szerbia U19-es válogatottja Skócia ellen a 24. Stevan Ćele Vilotić emléktornán. A várakozásokkal ellentétben azonban a vezetést egy óriási védelmi hibát követően a skót csapat szerezte meg, a kapusról kipattanó labdát Aitchison lőtte a kapuba a mérkőzés 22. percében. A szerb rohamok ezt követően futószalagon érkeztek és a 34. percben Jovanović kiegyenlítette az eredményt, amely a félidőig nem változott. A fordulást követően is folytatódott a szerb nyomás, amelynek eredményeként az 52. percben Stanojev egy jól eltalált lövést követően megfordította az állást, majd a hajrában Ilić is bevette a skót kaput, ezzel beállítva a 3:1-es végeredményt.

Miloš Velebit, szövetségi kapitány, Szerbia U19-es labdarúgó válogatottja: „Nagyon fontos, hogy a fiúk megmutatták karakterüket és ennek köszönhetően kiharcolták a győzelmet egy ilyen mérkőzésen, ahol ennyi helyzet kimarad, egy ilyen komoly és erős csapat ellen, amely nagyon jó a rögzített helyzetekben.”

A szerb csapatkapitány szerint a skót gólt megelőző hibától eltekintve, magabiztos játékot mutatott az együttes. Strahinja Bošnjak, csapatkapitány, Szerbia U19-es labdarúgó válogatottja: „A csapatomat illetően nincs kifogásom. Minden elvárást teljesítettünk, amit a csapat vezetősége előlátott. Harcoltunk, teljesítettük a feladatokat, amely az eredményen is meglátszik.”

A szerbek elleni vereséget követően a skót csapat Ukrajna ellen próbálja meg majd kiharcolni a csoportból való továbbjutást. Donald Park, szövetségi kapitány, Skócia U19-es labdarúgó válogatottja: „Ha megnyertük volna az első félidőt, másképp alakíthattuk volna a meccset.”

A Stevan Ćele Vilotić emléktornán egyébként a magyar U19-es válogatott is részt vesz, amely Izraellel és Montenegróval került egy csoportba.

emléktorna
Stevan Ćele Vilotić
szerb U19-es válogatott

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.