Ugrás a tartalomra

Három kontinens hat országában rendezik meg a 2030-as vb-t

2023.10.04
20:22
2023.10.04
20:31
Forrás
Hirado.hu
A labdarúgó-vébék történetében először három kontinens hat országában rendezik meg a 2030-as világbajnokság mérkőzéseit, jelentette be a FIFA.

Spanyolország, Portugália és Marokkó rendezi a 2030-as labdarúgó-világbajnokságot, de az első három mérkőzésnek – a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsának döntése nyomán – Uruguay, Argentína és Paraguay ad otthont. A dél-amerikai rajt után a torna Marokkóban, Portugáliában és Spanyolországban folytatódik, az ő közös pályázatuk maradt egyedül versenyben. A centenáriumi vb így három földrészen zajlik majd, amire korábban még nem volt példa. Az első vb-t 1930-ban Uruguayban rendezték, erre emlékezve kezdődik a 2030-as torna Dél-Amerikában. A „történelmi kontextust” figyelembe véve a FIFA tanácsa arról is határozott, hogy az első vb-nek otthont adó ország fővárosában, Montevideóban lesz majd a centenáriumi ünnepség, illetve egy-egy mérkőzés Uruguayban, Argentínában és Paraguayban. A tanács döntését a FIFA jövő évi kongresszusának kell jóváhagynia.

labdarúgó
világbajnokság
Spanyolország
Portugália
Marokkó
Uruguay
Argentína
Paraguay

Most

13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.