Ugrás a tartalomra

Három tó körül vezetett az út

2023.04.02
16:18
2023.04.02
19:12
Forrás
Pannon RTV
Három tó körül vezetett a túraútvonal a vasárnap délelőtti terepfutó- és gyaloglóversenyen. Több mint 500 résztvevő vágott neki a négy táv egyikének. A túratávok a Ludasi-tó, a Vér-tó és a Palicsi-tó körül vezettek.

2012-ben került első alkalommal megrendezésre a Vajdasági terepfutó- és gyaloglóverseny, amelyet harmadik éve Szerbia szintű versenyként is számon tartanak.

A szabadkai Trón Futóklub tagjai rendszeresen járják a környék futóversenyeit. Számukra nem volt kérdés, hogy a helyi eseményre szinte mindenki benevezzen a klubból.

Teleki György, elnök, Trón Futóklub: „Szinte az egész klub itt van. Mivel helyi verseny. Itt van közel. Az ember nyugodtan reggel felkel, nem kell utazni. Lefutjuk. Valószínűleg itt van mindenki.”

Dudás Béla második alkalommal vesz részt az eseményen. Gyaloglással egészségügyi okok miatt kezdett el foglalkozni, de mára már rendszeres résztvevője a környékbeli gyalogló versenyeknek.

Dudás Béla, Kishegyes: „Irodai munkát végzek, és hogy kikerüljek a levegőre. Kevesebbet mozgunk hét közben. Hétvégén igyekszünk többet mozogni. Fontos az egészséges életmód.”

Calbert Károly, a Spartacus Hegymászó Klub alelnöke elmondta, hogy különleges útvonalon sétálhatnak vagy futhatnak azok, akik beneveztek a versenyre, hiszen amikor tervezték a pályát igyekeztek arra odafigyelni, hogy a résztvevők ne mindennapi környezetben versenyezzenek.

„Reméljük, hogy az idő kitart. Egyelőre szerintem futásra nagyon jó az idő. Kicsit lengedezik a szél, nincs nap. Az ösvények nagyon jók, tehát függetlenül a tegnapi kis esőtől 2-3 helyen van csak kisebb sár, a többi földes, illetve füves utak. Nagyon jó gyors pályánk lesz, a futóknak.”

A vajdasági versenyre nemcsak a környékről érkeztek résztvevők.

Straka Andrea, elnök, Spartacus Hegymászó Klub: „Egész Szerbiából és a környező országokból is érkeznek résztvevők, versenyzők. Hogy miért szeretik? Ezt igazán nem tudom, de talán azért, mert gyönyörű a táj. Nagyon szeretik a homokpusztát, nagyon szeretik a síkságot, hiszen ez szokatlan a számukra.”

A célba érkező versenyzőket ízletes ebéd várta.

túraútvonal
terepfutó
gyaloglóverseny
Ludasi-tó
Vér-tó
Palicsi-tó

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.