Ugrás a tartalomra

Hatalmas csatában szerzett pontot a TSC az Olympiakosz ellen

2023.10.05
20:42
2023.11.26
17:25
Forrás
Pannon RTV
A TSC csapata 2:2-es döntetlent játszott Topolyán az Olympiakosz együttesével az Európa-liga csoportkörének második fordulójában. A El újonc topolyaiaknak ez volt az első hazai mérkőzésük a nemzetközi kupasorozatban.

A vendég csapat igen erősen kezdett, magasan védekeztek, így nem engedték meg, hogy a TSC rövid passzokból építkezzen. A középpályát uralta az Olympiakosz az első percekben. Több helyzetet is kialakítottak, azonban ezek a gólra nem voltak veszélyesek. A 17 perceben azonban egy gyors támadást követően Podence ívelte be a labdát a kapu előterébe, a beadást Masouras fejelte Veljko Ilić mellett a kapu jobb alsó sarkába. A 25-ik perc után kiegyenlítődött a csata a pályán. A TSC-nek megvolt a lehetősége az egyenlítésre, de Rakonjac a kapu fölé bombázott, Petrović lövését pedig védte a görög kapus.

A térfélcsere után úgy nézett ki, hogy marad a kiegyenlített csata, azonban a görög csapat az 57-ik percben Prodence találatával megduplázta előnyét. A két gólos előnyt a görögök csak néhány percig élvezhették. A 63-ik percben Đakovac tört be a szélről Jovanovićtyal váltott passzt, majd pedig a kapu jobb alsó sarkába gurított. A gólt követően megtorpant a vendég csapat, amit a TSC megpróbált kihasználni, de Rakonjac fejesét védte a görög kapus. A 72-ik percben az Olympiakosz 10 játékosra maradt, miután Ntoi a védelem utolsó embereként szabálytalankodott, amiért a játékvezető azonnal felmutatta a piros lapot. Innen a TSC még nagyobb nyomás alá helyezte a görög együttest. Az egyenlítő találatra a 90-ik percig várni kellett, amikor az előreívelt labdát Pantović kapásból a görögök kapujába bombázta. A mérkőzés így 2:2-es döntetlennel ért véget.

A meccset mintegy négyezer szurkoló követte a TSC Arénában. A csoport másik mérkőzésén a West Ham United Németországban tudott 2:1-re nyerni a Freiburg ellen, így az angolok 6 ponttal vezetik a csoportot, a 3 pontos Freiburg és az 1-1 pontot gyűjtő Olympiakosz és TSC előtt.

A történelmi pontszerzést követően Palágyi Szabolcs, a topolyaiak vezérigazgatója azt mondta, hogy a csapat játéka mérkőzésről mérkőzésre fejlődik Európában, a hátralévő meccseken pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy megörvendeztessék a szurkolókat.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Szerintem ez egy nagyon pozitív mérkőzés volt számunkra. A megszerzett pont pedig tényleg egy olyan dolog amiről csak álmodni tudtunk. Valamelyik nap említettük azt, hogy történelmet írunk és mindig van még egy plusz lépés, amire rátudjuk ezt mondani. Azt mondom, hogy megint tettünk egy lépést afelé, hogy tényleg azt mondják, hogy ez a csapat és ez a klub jó úton halad. Meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy az elkövetkező mérkőzéseken is maximálisan odategyük magunkat, hogy a közönség, aki most is nagyon szép számban kilátogatott, hogy ők is elégedetten távozzanak, mint ahogy távoztak ma is. Szerintem akkor egy ilyen lejátszott mérkőzés után, persze pozitív eredmény után ez mindenki számára egy nagy élmény.”

Olympiakosz
TSC

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.