Ugrás a tartalomra

Hatalmas küzdelem, érvénytelen Fradi-találat és egygólos Olimpiakosz-siker

2024.02.15
20:46
Forrás
m4sport.hu
A Fradi csak érvénytelen gólig jutott, az Olimpiakosz viszont a hajrában betalált, így a magyar bajnoknak Budapesten nyerni kell a Kl-továbbjutáshoz.

A Ferencváros 1-0-s vereséget szenvedett a Konferencia-liga legjobb 16 csapata közé jutásért rendezett első mérkőzésén Pireuszban a görög rekordbajnok Olimpiakosz ellen.

Álomszerűen kezdődött a Fradi számára a találkozó, alig több mint egy perc elteltével Varga Barnabás fejelt a kapuba Abu Fani szabadrúgása után. A Fradi-tábor ünnepelt, a VAR azonban les címén érvénytelenítette a találatot - jogosan.

Az első percek kiegyenlített játéka után az első negyedóra végére a görögök kerültek fölénybe, de komoly helyzetig nem tudtak eljutni. A félidő közepére ismét kiegyenlítődött a játék képe, a magyar rekordbajnok is próbálkozott, mégis a 32. percben Dibusznak kellett egy nagy bravúrt bemutatnia.

A hátralévő időben egyik csapat sem forgott igazán veszélyben, így az első félidő igazságosnak mondható gól nélküli döntetlennel zárult.

A második félidő elsősorban a mezőnyben hozott nagy küzdelmet, a kapusok nem nagyon voltak foglalkoztatva. A meccs utolsó negyedére egyre nagyobb energiákat mozgósítottak a hazaiak, de a Fradi-védelme magabiztosan verte vissza ezeket a próbálkozásokat.

Egészen a 83. percig, akkor egy jobboldali beadás után El Kaabi csapott le a labdára, és közelről a hálóba lőtt. Ezt azt jelenti, a Ferencváros elveszítette veretlenségét a Konferencia-liga idei sorozatában és Dibuszéknak nyerni kell a jövő heti visszavágón ahhoz, hogy folytathassák európai kupamenetelésüket.

 

Ferencváros
Olimpiakosz
labdarúgó
Konferencia-liga

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.