Ugrás a tartalomra

Hatalmas pofonoktól volt hangos a Szabadkai Sportcsarnok

2018.03.25
16:57
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Idén 19. alkalommal rendezték meg Szabadkán a Szuper Enpi Kupát. A tornán több harcművészetben mérték össze tudásukat a csapatok.

Rengeteg fiatal és felnőtt versenyző érkezett a sporteseményre, több országból. A németországi Nürnbergből is érkeztek sportolók, akiket Miloja Slijepac szerbiai származású edző vezetett. Miloja Slijepac, edző, Karate Klub Ippon, Nürnberg, Németország: „Minden felkészülés nehéz, főleg az ilyen tornákra. Az Enpi Kupa európai és világszínvonalat képvisel. Minden barátságos tornát más lapon említhetünk. Amikor egy Európa- vagy világbajnokságon veszünk részt, ilyen nagy tömeggel lehet találkozni, és a színvonal is magas szintű, szóval koncentrálni kell.”

Božić Miloš, aki a délkelet-szerbiai Velika Planaról érkezett elmondta, hogy egy ilyen kupára a felkészülés nagyon nehéz. Ez azt jelenti, hogy minden nap, legalább két órát edzenek. Božić Miloš, Klub Kmikaze, Velika Plana: „A céljaim az idei évre, hogy megvédjem a világ- és Európa-bajnoki címet, amelyeket tavaly szereztem meg.”

Többen első alkalommal vettek részt a tornán. A szabadkai Bulatović Nikolának elsőre nem sikerült érmet szereznie, de nem adja fel. Bulatović Nikola, Ultimate Fitness Centar, Szabadka: „Első alkalommal veszek részt ilyen tornán, birkózásban már szerepeltem csaknem 50 tornán, teakwondóban pedig mintegy 30 tornán. Sajnos ma kikaptam, az első két menet szoros volt, egyébként kétszer kettő percig tart a küzdelem. Az eredmény döntetlen volt, ezért volt egy döntő menet is. Lényegében kifáradtam, ezért vesztettem, és az ellenfél is tapasztaltabb volt.”

A tornán nem csak férfiak mérték össze tudásukat és erejüket, hanem a szebbik nem képviselői is megmutatták mit tudnak. Csajkás Maja, Enpi Karate Klub, Szabadka: „Arra koncentrálok, hogy minél többet járjak az edzésre és hogy minél erősebben próbálkozzak.”

A torna szervezője elmondta, hogy a szervezés nem okozott nagyobb gondot. Milorad Ćopić, szervező, Szabadka: „A szervezés nagy odafigyelést igényel, viszont ez már a 19. alkalom, szóval ez már rutinnak számít nálunk. Nagy tapasztalatunk van már ilyen tornák megszervezésében. Szervezőként már bizonyítottunk a Szuper Enppi Kupával, így tavaly megszervezhettük Szabadkán az Európa- és a világbajnokságot is.”

A Szuper Enpi Kupán 13 ország 75 klubja vett részt, több mint 1200 sportolóval.

sportcsarnok
Szabadka
Szuper Enpi Kupa
harcművészet
verseny

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.