Ugrás a tartalomra

Hetven éves a szabadkai Spartacus Súlyemelő Klub

2018.08.25
15:36
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A jubileum alkalmából nemzetközi kupát szerveztek a sétaerdei Sportcsarnokban. A versenyre többek között érkeztek magyar, horvát, szlovén, román, francia és máltai résztvevők is.

Síri csend, összpontosítás és egy nagy szakítás. A máltaiak három versenyzővel érkeztek. Szabadkára először, de Szerbiába évente jönnek. Jasmon Carvana, elnök, vezetőedző, Máltai Súlyemelő Szövetség: „A lelkesedés itt nagy, nagyon jó, jó barátságban vagyunk a szerbiai sportolókkal, úgyszintén jó a kapcsolat a máltai és a szerbiai szövetség között. Ez nagyon jó a sportolóknak, hogy tapasztalatot cseréljenek a szabadkaiakkal, kiemelkedő teljesítményű súlyemelők vannak itt.”

19 éve országos csapatbajnok a szabadkai klub, minden szinten és korosztályban jól szerepelnek világversenyeken is. Folyamatosan edzenek, most is több tornára készülnek egyszerre. Vert Stipan, edző, Spartacus Súlyemelő Klub, Szabadka: „Egy hónapon belül ismét Európa-bajnokság lesz a 23 éves korosztályig. Kajdocsi Tamásnál éremben reménykedünk, majd jön a világbajnokság, úgyhogy van sok minden.”

A 33. Szabadka kupára csaknem 30 versenyző érkezett.

Szabadka
Spartacus
súlyemelő klub

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.