Ugrás a tartalomra

Hidegfront érkezett - reggel havazott is

2022.04.03
09:30
2022.04.03
16:48
Forrás
Pannon RTV
Változatos időjárás vette kezdetét környékünkön. A már pár napja tartó lehűlést csapadék és havas eső követte. A hét elején még enyhe, hűvös várható, azonban a hét közepétől emelkedik a hőmérséklet és tavasziasabb, meleg idő érkezik.

A hosszan tartó szárazság után hidegfront és csapadékos idő érkezett térségünkbe, gyenge hószállingózás kíséretében. A szakemberek szerint az elmúlt évek áprilisaihoz képest átlag alatti hőmérsékletet mérhetünk, ami azt jelenti, hogy a hőmérséklet nem haladja meg a 10 fokot. Az elkövetkező napokban éjszakánként fagypont alatti értékeket is mutathat a hőmérő higanyszála.

Kovács Géza klímakutató elmondta, a hideg, csapadékos idő egészen a jövő hét közepéig kitart.

„Jövő héttől kezdve fokozatosan stabilizálódik, egy anticiklon épül fel. Térségünk felett több lesz a napsütés, viszont veszélyes lesz a hétfő reggel, ugyanis akár gyenge fagy is lehet, mínusz 1-2 fokos hőmérsékletekkel. A kedd reggel sem mutatkozik nagyon enyhének, akkor is fagypont körül lesz a hőmérséklet, azzal, hogy akkor már délnyugatira fordul a légáramlás és egyre melegebb légtömegek jönnek.”

A klímakutató hozzátette, hétfőn 9-10 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, majd keddtől ugrásszerűen növekedni kezd és a hét közepére akár a 20-21 Celsius fokot is mérhetünk. A meleg idő kitart egészen a hétvégéig, akkor már csapadék csak elvétve fordul elő.

időjárás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.