Ugrás a tartalomra

Hosszabbítás után kapott ki a magyar válogatott a negyeddöntőben

2021.01.27
22:32
2021.01.28
07:30
Forrás
Pannon RTV
Nagy csatát vívott a magyar és a francia kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében. A magyar csapat minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárta a tornát.

Gulyás István szövetségi kapitány csapata az első félidőben magabiztosan játszott. A magyar együttes hat góllal is vezetett, azonban az eddig hibátlan franciák sorozatban öt gólt szereztek és feljöttek 9:8-ra. Ezt követően a magyar fiúk összeszedték magukat és ismét kettőre növelték az előnyüket. Az első játékrész 14:12-es magyar vezetéssel zárult.

A második félidőben a franciák felgyorsították a játékot és fokozatosan ledolgozták a hátrányukat és a vezetést is átvették. Az utolsó tíz perc kezdetén úgy tűnt a magyar-válogatott visszajön a mérkőzésbe (25:25). A galloknak azonban ismét sikerült elhúzniuk 3 góllal. A magyar csapat nem adta fel és az utolsó percekben 3 gólt szerezve egyenlítettek. A rendes játékrész 30:30-as döntetlennel ért véget.

Következett a hosszabbítás. Itt döntő szerepet játszott a franciák  tapasztalata és higgadtsága, mert minden hibát kegyetlenül kihasználtak. A mérkőzés 35:32-es francia győzelemmel zárult.

A mezőny legeredményesebb játékosa Michaël Guigou és a meccs legjobbjának megválasztott Bánhidi Bence volt, egyaránt hat góllal. A veszteség ellenére a magyar csapat minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárta a tornát.

Kézilabda VB 2021
magyar kézilabda-válogatott

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.