Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Anne-Christine Poujoulat

Hosszabbítás után kapott ki a magyar válogatott a negyeddöntőben

2021-01-27
22:32
2021-01-28
07:30
Forrás
Pannon RTV
Nagy csatát vívott a magyar és a francia kézilabda-válogatott az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében. A magyar csapat minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárta a tornát.
Tanjug/AP/Anne-Christine Poujoulat

Gulyás István szövetségi kapitány csapata az első félidőben magabiztosan játszott. A magyar együttes hat góllal is vezetett, azonban az eddig hibátlan franciák sorozatban öt gólt szereztek és feljöttek 9:8-ra. Ezt követően a magyar fiúk összeszedték magukat és ismét kettőre növelték az előnyüket. Az első játékrész 14:12-es magyar vezetéssel zárult.

Tanjug/AP/Anne-Christine Poujoulat

A második félidőben a franciák felgyorsították a játékot és fokozatosan ledolgozták a hátrányukat és a vezetést is átvették. Az utolsó tíz perc kezdetén úgy tűnt a magyar-válogatott visszajön a mérkőzésbe (25:25). A galloknak azonban ismét sikerült elhúzniuk 3 góllal. A magyar csapat nem adta fel és az utolsó percekben 3 gólt szerezve egyenlítettek. A rendes játékrész 30:30-as döntetlennel ért véget.

Tanjug/AP/Anne-Christine Poujoulat

Következett a hosszabbítás. Itt döntő szerepet játszott a franciák  tapasztalata és higgadtsága, mert minden hibát kegyetlenül kihasználtak. A mérkőzés 35:32-es francia győzelemmel zárult.

A mezőny legeredményesebb játékosa Michaël Guigou és a meccs legjobbjának megválasztott Bánhidi Bence volt, egyaránt hat góllal. A veszteség ellenére a magyar csapat minden idők harmadik legjobb vb-szereplését produkálva az ötödik helyen zárta a tornát.

Kézilabda VB 2021
magyar kézilabda-válogatott

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.