Ugrás a tartalomra

Idén is a Bajnokok Ligájában a Crvena zvezda

2019.08.27
23:06
2024.03.19
08:48
Forrás
Pannon RTV
1:1-es döntetlent játszott a Crvena zvezda a Young Boys ellen a Bajnokok Ligája rájátszásának visszavágóján. Ez az eredmény is elegendő volt ahhoz, hogy a szerb csapat őszre a BL-ben szerepelhessen.

A belgrádi és a svájci csapat összecsapására teljesen megtelt a Rajko Mitić stadion. A Zvezda szurkolói egyedülálló hangulatot teremtettek. A két csapat több mint 55 ezer ember előtt futott ki a gyepre.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A 2:2-es svájci mérkőzés után a Young Boysnak mindenképpen gólt vagy gólokat kellett szereznie a továbbjutáshoz. A vendégek ennek megfelelően már az első percektől átvették az irányítást. Sokkal többet birtokolták a labdát. A sárga-feketében játszó svájciak hosszú labdákkal próbálták indítani a csatáraikat a Crvena zvezda védői mögötti területen, de a hazai játékosok keményen védekeztek. Ennek következtében már az első félidőben a hátsó sorból Milunović, Degenek és Gobeljić is besárgult. Az első játékrészben egyik csapatnak sem sikerült igazi helyzetet kialakítania.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

A második félidő kezdete konkrétabb játékkal indult. A Young Boys játékosai előtt több helyzet is adódott a Crvena zvezda védőinek bizonytalan reakciói után, de a lövések elkerülték Borjan kapuját. A Crvena zvezda aztán labdát szerzett a középpályán. Marin passzát követően Rodić tette vissza a labdát, amit Vukanović a kapuba fejelt. A hazai csapat megszerezte a vezetést, a svájci együttesnek így nem maradt más választása, támadnia kellett. A Young Boys csapatában érkezett a sérüléssel küzdő Hoarau és a szerb válogatott Miralem Sulejmani is.

A játék képe a gól után sem változott, a hazai csapat fegyelmezetten védekezett és tördelték a játékot. A Crvena zvezda a 82-ik percig tudta megőrizni előnyét. Ekkor egy kavarodás után a piros-fehérek tizenhatosában a 69-ik percben beálló Ben fejjel akart menteni, de a saját kapujába juttatta a labdát. Ezt követően szétszakadt a pálya, mindkét csapat felívelésekkel próbálkozott. A második játékrész hosszabbításában még adódtak helyzetek a Young Boys előtt, de Borjan kapus kivédte a próbálkozásokat.

Vladan Milojević, edző, Crvena zvezda: „Egy igazán erős, elképesztő ellenfelet ejtettünk ki, ezt láthatták is. Nagyon nehéz ellenük játszani. Elképesztő szintet képviselnek, nagyon gyorsak, nagyon mozgékonyak, robbanékonyak minden pillanatban. Nem leptek meg a felállással, számítottunk arra, hogy három hátvéddel játszanak majd.”

Gerardo Seoane, menedzser, Young Boys: „Gratulálok a Crvena zvezdának a sikerhez és a Bajnokok Ligájába jutásért. Csalódottan indulunk haza. Az volt az érzésünk a két lejátszott meccs alapján, hogy mi vagyunk a jobbak.”

labdarúgás
Crvena zvezda
Young Boys
Bajnokok Ligája

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.