Ugrás a tartalomra

Idénynyitó lóverseny Csantavéren (videó)

2017.04.17
05:21
Idénynyitó lóversenyt rendeztek Csantavéren hétfő délután
Idénynyitó lóversenyt rendeztek Csantavéren hétfő délután. A megmérettetésre több mint hatvanan jelentkeztek Vajdaság egész területéről. A versenyek után a Csantavér Lovas Klub vacsorával várta a résztvevőket és a közönséget.      Hatalmas sebességgel száguldtak el a fogatok a csantavéri lóversenypálya közönsége előtt. A bácskossuthfalvi Kósa Maja tapasztalt lovasnak számít. Többször szerepelt mát eredményesen a Vajdasági Vágtán is. Csantavérre ötéves félvér kancájával érkezett. Kósa Maja, versenyző: „A kísérletezés vágyával érkeztünk el erre a mai versenyre. Nem számolunk nagy reményekkel, a fő cél, hogy a ló versenytapasztalatot szerezzen, és hogy épségben túléljük a mai versenyt. Természetesen, ha valamilyen helyezést el fogunk érni, annak is nyilván örülni fogunk, de nem ez a fő célunk a mai napon.”



Burány Ferenc, a Csantavér Lovas Klub elnökségi tagja elmondta, korábban a versenyt ősszel rendezték meg. Az időjárás szeszélyessége miatt azonban évek óta tavasszal, szezonnyitóként szervezik meg. Burány Ferenc, elnökségi tag, Csantavér Lovas Klub. „Tudni kell, hogy nem hivatalos verseny, hanem ajándékos verseny. Látjátok, milyen szép közönségünk is van, itt a versenyzők ajándékot kapnak. Az idelátogató tisztelt közönségnek lehetősége van hét egyfogatos ügetőversenyt látni és két rendes vágtát, vagyis hátast, és lesz egy pónifutamunk is.” A házigazda Csantavér Lovas Klub 68 éve töretlenül működik. A nagy múltú egyesületnek mintegy ötven tagja van, 15-16 éves fiataloktól kezdve egészen a 80 esztendősekig. A következő nagyobb versenyt a júniusi falunapon tartják Csantavéren.
verseny
Csantavér Lovas Klub
idénynyitó

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.