Ugrás a tartalomra

Igazi fociünnep kezdődött tegnap Pacséron

2018.07.19
10:13
2018.07.19
10:45
Forrás
Pannon RTV
A helyi Bácska Labdarúgó Klub idén ünnepli 90 éves fennállásának évfordulóját. Ebből az alkalomból a szlovéniai Šmartno és a magyarországi Jánoshida csapatával közösen rendeztek felkészülési tornát.

A 85 éves Spasoje Stojišić, a klub egykori játékosa végezte el a torna első meccsének kezdőrúgását. A három fociklub pacséri kezdeményezésre idén közösen ünnepli 90 éves fennállását. A születésnapi tornán először a szlovén Šmartno és a magyarországi Jánoshida együttesei léptek pályára.

A Šmartno játékosai kicsit talán meglepték a Jánoshidát, hiszen kettő-nullára győzedelmeskedtek. Ennek ellenére a résztvevők egyáltalán nem csüggedtek. Eszes Béla, polgármester, Jánoshida, Magyarország: „Két nap múlva, pénteken Jánoshidán mi várjuk a szerbeket és várjuk a szlovénokat, vasárnap pedig együtt fogunk utazni Szlovéniába, ahol a harmadik, mondhatni ilyen villámtornát fogjuk megrendezni közösen és a három csapat összeméri háromszor is az erejét a héten.”

A torna ötlete Pacsérról származik. Miklós József, a Bácska Labdarúgó Klub elnöke elmondta, nagyjából egy hét leforgása alatt mindenki vendégül látja majd a másik két egyesület játékosait. Hozzátette, ez a torna azonban még csak az első lépés a közös munkában. „Mi aláírtunk egy együttműködési szerződést másfél hónappal ezelőtt a két csapattal, tehát ez a három csapat, és ebben eltökéltük, hogy közösen megünnepeljük ezt a 90 évet, azzal a feltétellel, hogy közösen fogunk felkészülni a száz éves évfordulóra.”

A nap végére a Bácskának jött ki jobban a lépés, illetve a passzjáték. A Šmartno együttesét 4-0-ra, a jánoshidiak csapatát pedig 1-0-ra győzték le. Azonban még semmi sem lefutott, hiszen péntektől már Magyarországon, majd a hétvégén Szlovéniában folytatódik a torna.

Pacsér

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.