Ugrás a tartalomra

Így szurkoltak a magyarok a férfi maratonon

2023.08.27
14:57
2023.08.27
17:22
Forrás
Pannon RTV
Vajon melyik lesz a legjobb idő? Hanyadik lesz a magyar színekben futó Szemerei Levente? Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a budapesti atlétikai világbajnokság maratonfutó-versenye. Budapest több helyén forgalmi korlátozások voltak a hétvégén.

Hatalmas kíváncsisággal várta a közönség a befutókat. Békési Bálint édesapjával érkezett a vasárnapi férfi maratonra. „Triatlonozunk mindketten. Maratont is futottunk már többet, úgyhogy mindenképpen nagyon szerettünk volna jönni a hazai rendezésű világbajnokságra. Szerdán a Nemzeti Atlétikai Központban is részt vettünk nézőként a versenyen. Lesz egy tíz kilométeres futás a civileknek és azt is le fogjuk futni.”

A férfi maraton aranyérmese az ugandai Victor Kiplangat lett. 2 óra 8 perc 53 másodperces idővel futott be a célba. Szemerei Levente, Magyarország egyik büszkesége a 40. helyen végzett. Az ő ideje 2 óra 17 perc 20 másodperc volt, kevéssel tért el saját rekordidejétől.

Zsuppán Eszter: „Ma nagyon korán felkeltünk magunkhoz képest, eljöttünk megnézni a maratoni futókat és nagyon-nagyon tetszett. Közelről néztük a befutót és külön élmény volt nekünk, hogy a magyar fiúnak, Leventének az anyukája mellettünk szurkolt. Szerintem ez egy nagyon szép eredmény, így magyarokként nagyon nagy öröm őket látni és hogy együtt szurkol mindenki.”

Az atlétika szerelmesei szívvel-lélekkel drukkoltak az Atlétikai Világbajnokság utolsó napján is.

atlétika
atlétikai vb
Budapest

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.