Ugrás a tartalomra

Jobbnál jobbak a fiatal vajdasági birkózók

2023.06.12
12:58
2023.06.12
16:07
Forrás
Pannon RTV
Több mint 160 résztvevője volt a bácsfeketehegyi Meggynapok alkalmából megszervezett birkózótornának.

A helyi sportcsarnokba Szerbiából 15 csapat érkezett, ahol az óvodás korosztálytól a végzős általános iskolásokig mérettettek meg a sportreménységek.

Nyolc hónapja működik a birkózóiskola Kishegyes községben és máris sikerült egy országos ezüstérmet szereznie a klubnak. Az U15-ös korosztályban Balog Stevan remekelt.

„- Mi kell ahhoz, hogy valaki jól csinálja?
- Hogy csinálja és hogy koncentráljon az edzőre.
- Egyébként az edzéseken kívül szabadidődben készülsz valamilyen módon, valamilyen aktivitással?
- Futással meg súlyzókkal.”

Az idősebb korosztálynak komoly tervei vannak a birkózással, nagyon motiváltak.

Losonczi Dávid Richárd, tag, Kishegyes Birkózó Sportegyesület:
„Nagyon jó hangulatban telik, mindenki mindenkivel barátkozik, nincsenek veszekedések, kemények az edzők, de mi ezt szeretjük. Nekem az a tervem, hogy miután befejeztem a nyolcadikat, elmegyek Kanizsára az akadémiára és ott fogok tovább tanulni.”

A falunapi birkózótornán a legkisebbek, óvodás korosztály is részt vehetett.

Szegedinszki Igor, edző, Kishegyes Birkózó Sportegyesület: „Ezen a versenyen, amit meghirdettünk a Meggynapok keretein belül, itt 167 nevezés érkezett, úgyhogy ez elég magas létszámú, a többi egyesületből is elmondták az edzők, hogy nagyon örülnek, hogy megszerveztük ezt a versenyt, mert a legkisebb korosztálynak nagyon kevés verseny van az országba, úgyhogy szinte egy hiánypótló verseny a miénk.”

A Kishegyes Birkózó Sportegyesületnek jelenleg ötven tagja van, ezzel a birkózás a második legtömegesebb sport a községeben.

Juhász Bálint, elnök, KKT, Kishegyes: „Országos szintű versenyt szervezünk több, mint 160 résztvevővel, 15 klub versenyzőit bevonva itt Bácsfeketehegyen, ami fantasztikus eredmény ilyen rövid idő alatt, mindezt a Birkózóakadémia hathatós segítségével, hathatós támogatásával tudtuk elérni, a két verseny között oda jutottunk, hogy országos érmünk is van, tehát jönnek az eredmények, beérik a munka gyümölcse.”

A bácsfeketehegyi falunapi birkózótorna csapatversenyét a Kishegyes Birkózó Sportegyesület nyerte, második lett a kanizsai klub, harmadik pedig a zombori Radnički csapata.

birkózás
Bácsfeketehegy
Kishegyes

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.