Ugrás a tartalomra

Jokić csapata megszerezte történetének első bajnoki címét - VIDEÓ

2023.06.13
07:14
2023.06.13
07:21
Forrás
nemzetisport.hu
A Denver Nuggets Nikola Jokić és Jamal Murray remek második félidei teljesítményével hazai pályán 94–89-re nyert a Miami Heat ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjének ötödik mérkőzésén.

Ezzel a párharcot 4–1-re lezárva lett a 2022–2023-as idény bajnoka, s története során először nyerte meg az NBA-t. 

A Miami Heat szempontjából volt fontosabb az ötödik mérkőzés, hiszen a Denvernek még volt „hibázási lehetősége”, ennek megfelelően Eric Spoulstra csapata az első félidőben 39–29-re, majd közvetlenül a nagyszünet előtt 51–42-re is vezetett. 

A fordulás után viszont Nikola Jokić és Jamal Murray is szórta a pontokat, a harmadik negyed végére pedig minimálisra csökkentette a különbséget (70–71). 

A záró felvonás elején pedig az irányítást is átvette, és 86–79-re húzott el. A végjátékban Jimmy Butler zsinórban 13 pontot szerzett – közte egy erősen véleményes játékvezetői ítélet után három értékesített büntetőjével – és ugyan visszajött 86–85-re a Miami, de a végjátékban már nem tudott egyenlíteni, így a Denver Nuggets 94–89-re győzött a mérkőzésen és a Heatet 4–1-re legyőzve ünnepelhet bajnoki címet. 

A mérkőzés legjobbja ismételten Nikola Jokić volt 28 pontjával, 16 lepattanójával és négy asszisztjával, de a dupla duplázó Michael Porter (16–13–3) és Jamal Murray (14–8–8) is sokat hozzátett, ezzel szemben a Miaminál Jimmy Butler 21 ponttal, három lepattanóval és öt assziszttal, Bam Adebayo pedig 20 ponttal, 12 lepattanóval és egy assziszttal zárt. 

A döntő legértékesebb játékosának járó Bill Russell-trófeát nem meglepő módon a Denver Nuggets sztárjának, Nikola Jokićnak ítélték oda. A zombori kosaras a nagydöntő öt meccsén meccsenként 30.2 pontot, 14 lepattanót és 7.2 asszisztot átlagolt.

NBA
kosárlabda
Denver Nuggets
Nikola Jokić

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.