Ugrás a tartalomra

Jól szerepeltek a magyar olimpikonok Tokióban az olimpia harmadik napján

2021.07.26
07:46
2021.07.26
16:29
Forrás
MTI
Nem jött össze az érem ma a magyar csapatnak sem a tokiói olimpián. A legközelebb Márton Anna kardvívó járt hozzá, de végül az elődöntőben és a bronzmeccsen is alulmaradt. Az úszók az előfutamokban jól teljesítettek, értük majd később szurkolhatunk.

A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású férfi 4x100 méteres gyorsváltó a pontszerző ötödik helyen végzett a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői napján.

A 200 méter pillangó világbajnoka, Milák hetedik helyen indította Szabó Szebasztiánt, aki nem tudott javítani ezen a pozíción, azonban a magyar négyes két legjobbja, Bohus Richárd és Németh Nándor az ötödik helyre hozta be a stafétát, amely 3:11.06 perccel országos csúcsot úszott.

Drámai csatákat vívott Márton Anna, kardvívó, akinek az első asszóban kiugrott a bal térde, de a fájdalmak ellenére folytatta a küzdelmet. 

A 2015-ben világbajnoki bronzérmes Márton a dél-koreai Csoj Szu Jeonnal találkozott a 16 között, és nagy csatában 15-12-re nyert. Később magyar női kardvívó üzbég ellenfelét győzte le 15-11-re, és bejutott a legjobb négy közé.

Ezt követően azonban nem sikerült a bravúr. A magyar sportoló a női kardvívás elődöntőjében 15:8-ra kikapott orosz ellenfelétől, így a bronzért játszhatott.

A dobogóról azonban lecsúszott, ugyanis annak ellenére, hogy a kardvívó súlyos térdsérülése ellenére is jól menetelt, de a bronzmeccsen a francia Brunet már az asszó elején elhúzott, Márton nem adta fel, igyekezett tartani magát, a folyamatosan dagadó francia előnyt azonban nem tudta ledolgozni. A végeredmény 15:6 lett. 

Pusztai Liza viszont kiesett a nyolcaddöntőben a női kardozók egyéni versenyében. A 2017-ben Eb-harmadik Pusztai a kínai Csien Csia-zsujtól kapott ki viszonylag simán, 15-10-re.

Magabiztos győzelemmel a legjobb 32 közé jutott Katona Renáta a női kardozók hétfői egyéni versenyébenm de a legjobb 16 közé már nem sikerült bejutnia.

Majoros Bence is kikapott, így egyesben minden magyar asztaliteniszező befejezte szereplését, a cselgáncsozó Karakas Hedvig szintén búcsúzott.

A triatlonos Bicsák Bence fantasztikus teljesítménnyel a hetedik lett, Tóth Tamás pedig a 29. helyen végzett a férfi triatlonosok versenyében hétfőn a tokiói olimpián.

Az 51 fős mezőny két magyar indulója közül már a 1,5 kilométer úszás is Bicsáknak sikerült jobban, aki aztán a 40 kilométernyi kerékpározásban remekül taktikázva, végig az élmezőnnyel tudott maradni, a 10 kilométeres futás hajrájában pedig maradt még ereje a további felzárkózáshoz, és hetedikként ért célba.

Tóth végig a 30. pozíció környékén küzdött a helyezésekért, és bár kerékpározásban voltak gyengébb periódusai, végül 29. lett.

Az aranyérmet a norvég Kristian Blummenfelt szerezte meg.

Németh Nándor 15. lett a 200 méter gyors elődöntőjében, így lemaradt a szám keddi fináléjáról a tokiói olimpia úszóversenyén.

A BVSC sportolója vasárnap az előfutamban 1:46.19 perccel megjavította egyéni legjobbját, ezt a teljesítményét azonban nem tudta megismételni hétfőn délelőtt, szinte századra pontosan egy másodperccel maradt el tőle, az 1:47.20 perces ideje a 15. helyre volt elég.

Tokió 2020
olimpia
magyar csapat
kardvívás

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.