Ugrás a tartalomra

K4-es hajót kapott a zentai Tiszavirág Kajak Klub

2017.08.18
21:46
2024.03.19
08:36
Az új és korszerű sporteszközhöz több helyi vállalkozó segítségével jutott hozzá az egyesület. A hajó első igazi bevetése az országos bajnokságon lesz.

Az új sporteszköz megfelel minden szabványnak és bármely nemzetközi versenyen megállja a helyét. Rózsa Márton, versenyző, Tiszavirág Kajak Klub, Zenta: „Nagyon szépen köszönjük, mivel ez már nagyon nagy szó, hogy egyszerre többen is vízen lehetünk és többen is gyakorolhatunk, versenyezhetünk egymás ellen.”

Az új kajak árát a klub nem tudta volna önerőből kifizetni, így az edző felkereste a támogatással kapcsolatban Nagy Abonyi Arnoldot, akit személyes szálak is kötnek a klubhoz, hiszen fia már 6 éve kajakozik. Arnold pedig rögtön Sirmer Szebasztián vállalkozóhoz fordult. Nagy Abonyi Arnold, alapító, Gazdálkodjunk Okosan csoport, Zenta: „Számítógépen terveztem egy látványhajót, azzal felkerestem őt. Rögtön megfogta maga a látványterv és elkezdtünk erről tovább tárgyalni. Végül közösen összehoztuk a támogatást.”

Sirmer Szebasztián már korábban eldöntötte, hogy saját és cége keresetének egy részét a zentai fiatalok támogatására költi majd. Sirmer Szebasztián, vállalkozó: „Amikor megkérdeztem, hogy miben segíthetek, a legnagyobb szükségük a legdrágább részre volt, az pedig egy ekkora kajak, amivel úgy érzem, a gyerekek tudnak fejlődni, versenyezni, mint bármely más városban, Szerbiában, Vajdaságban.”

A kajak klub minden korcsoportban képviselteti magát. Összesen 43 versenyzője van. Rendre az élvonalban végeztek. Fehér Csaba, edző, Tiszavirág Kajak Klub, Zenta: „Azt kiemelném, hogy van egy EB 6. helyezettünk, egy EB 8. helyezettünk, egy világbajnoki 10. helyezettünk is van. Van egy B döntőnk világbajnokságon, amit Bartha Éva megnyert, ami nagyon nagy szó, hiszen neki első világbajnoki szereplése volt, és már ott megállta a K1 1000 méteren a helyét. A Vajdaság Bajnokságot 22 éremmel zártuk, plusz mellette hatot lapátoltak össze a mini kajakosaink.”

A kajak, mint sport, egyre népszerűbb a Tisza-menti városban. Az idei évben 16 új taggal bővültek, akik a következő évtől már a versenyeken is képviselhetik a zentai klubot.

Zenta
Tiszavirág Kajak Klub
kajak
K4

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.