Ugrás a tartalomra

Kanada megtanulta: nem elég a helyzet, be is kell rúgni

2022.11.23
20:29
2022.11.23
22:18
Forrás
M4 Sport
A belga válogatott Michy Batshuayi találatával 1-0-ra nyert a kanadai csapat ellen a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának nyitófordulójában.

Sok helyzet, de kevés gól jellemezte a mérkőzést. Kanada becsülettel helyt állt, sok helyzetük volt, de a végén a belgák húzták be a győzelmet.

Az angol John Herdman irányította észak-amerikai válogatott nagyon lendületesen nyitotta a mérkőzést, a 8. percben pedig Carrasco kezezése után tizenegyeshez jutott Kanada. A labda mögé Alphonso Davies állt, aki karrierje során egyetlen büntetőt sem végzett el a nemzeti együttesben. Nem is bírta el a terhet, Thibaut Courtois kivédte a nem túl acélos kísérletet.

A kihagyott lehetőség sem vetette vissza Kanada szép futballját, a 15. percben 7-1 volt a lövések aránya Belgiummal szemben, gólt mégis a belgák szereztek. Michy Batshuayi lépett ki remekül és vette be Milan Borjan kapuját, a 29 esztendős csatár a 27. gólját szerezte a címeres mezben.

A második félidő messze nem hozott olyan lüktető játékot mint az első. Kanada már egy rendezettebb védelem ellen próbálta kicsikarni az egyenlítést, és a szünet után is voltak lehetőségeik, de gólig nem jutottak. A végeredmény: 1-0 a belgáknak.

Katar 2022
labdarúgó-világbajnokság
foci-vb
Belgium
Kanada

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.