Ugrás a tartalomra

Kangoo, crossfit, gymstick muscle, dinamikus jóga, pilates és zumba

2018.04.14
14:35
2018.04.14
19:08
Forrás
Pannon RTV
Ezekben a sportágakban próbálhatták ki magukat az érdeklődők az Adán tizedik alkalommal megszervezett a Tavaszi Sportnapon.

A rendezvényen többek között a Vöröskereszt munkatársai is részt vettek, akik az egészséges életmódról adtak tanácsokat a látogatóknak. A legtöbb korosztály képviseltette magát az adai sportrendezvényen. Maluckov Anna a The E Squad tánccsoport tagja szerint ez a mozgásforma minden korosztály számára ajánlott: „Sokkal jobban szeretek itt kikapcsolódni, mint a gép előtt ülni, és otthon lenni. A tánc meg is nyugtat, és ha már sportot választhatok, a tánc az első, amit szeretnék.”

A szervezők elmondták, az idősebb korosztály tagjainak leginkább a lassabb edzésformák javasoltak, mint amilyen a pilates és a jóga. Csernus Valéria már tíz éve vesz részt az adai sportnapon: „A legelső pilates-napon voltam pont 50 éves. Nagyon ajánlom mindenkinek, mert ez lassú mozgás, de minden izmot megmozgat. Nagyon kifáradunk, de utána nagyon jól érezzük magunkat.”

A szakértők szerint a kangoo-edzések sokkal kevésbé terhelik meg a testet, mint az aerobic-foglalkozások többsége. Ez elsősorban a különleges lábbelinek köszönhető.

Lőrik Andrea, kangoo-edző: „Ez a sport elsősorban azért jó, mert ezek a cipők anatómiai cipők, és úgy vannak kifejlesztve, hogy a rezgést visszafogják. Szóval enyhítik a becsapódás erejét. És ezzel védik az ízületeket, az izmokat és a gerincet.”

Horvát Éva a Sportnap főszervezője elmondta, a rendezvény elsődleges célja az, hogy népszerűsítse a testmozgást az adaiak körében. A változatos kínálatra pedig azért van szükség, hogy minden érdeklődő megtalálhassa a neki legmegfelelőbb mozgásformát: „Én úgy érzem, hogy fontos, hogy fiatal korban elkezdjük a mozgásra való nevelést, és tudatosítani kell, hogy mennyire fontos az egészség. Minden évben próbáltam az összes korosztályt megmozgatni, az óvodás korúakat, középkorúakat, fiatalokat. Az általános iskolásokat, középiskolásokat, és a felnőtteket is.”

A rendezvényen a Sport és én című irodalmi és képzőművészeti pályázat nyerteseit is kitüntették.

Ada
tavaszi sportnap

Most

16:14

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.
13:57, Frissítve: 16:16

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.