Ugrás a tartalomra

Karate világbajnokság Szabadkán

2018.10.07
17:58
2018.10.07
19:51
Forrás
Pannon RTV
Európából, Ausztráliából, Ázsiából és Dél-Amerikából is érkeztek versenyzők a szabadkai Spartacus Karate Klub ötven éves fennállásának megünneplésére rendezett világbajnokságra.

A csaknem ötszáz versenyző, 22 ország, 66 sport egyesületéből képviseltette magát. A délelőtti előadásokon Takemasa Okuyama japán karate szakértő tartott továbbképzést.

A szabadkai Ivan Milutinović Általános Iskola zsúfolásig megtelt karate versenyzőkkel, edzőkkel, bírákkal és érdeklődőkkel. A topolyai karate klub is jelen volt pionír kategóriás sportolóival. A nyolc éves Zsiga Dániel aranyérmes lett.

Zsiga Dániel, Topolya: „Apukám is karatézott, így nekem is megtetszett, és azóta szeretek karatéra járni, amióta elkezdtem.”

A megmérettetésre Pécsről is érkeztek sportolók.

Torma Enikő: „Már több nemzetközi versenyen is voltam. Mindig viszonylag jó eredménnyel térek haza. Tizenkét évesek között vagyok, középhaladóban, mert kék övem van.”

A Spartacus és a pécsi karate klub is a hagyományos shotokan karatét műveli - magyarázta el Sey Gábor, 8 danos pécsi mester. A két sportegyesületet baráti kapcsolata több mint húsz évre nyúlik vissza.

Sey Gábor, elnök-edző, Együtt a Gyerekekkel Szabadidő Egyesületet, Pécs: „Minden évben kétszer megjelenünk a versenyeiken. Egyszer általában télen a Mikulás kupán és egyszer ilyenkor.

A szabadkai Spartacus Karate Klub fél évszázados múltja alatt a versenyzőikkel minden kontinensen versenyeztek. Nemsokára egy amerikai megmérettetésre utaznak majd. A felkészítő edzések két szabadkai iskolában, két edzővel folyamatosan zajlanak.

Žiko Bećanović, elnök, Spartacus Karate Klub, Szabadka: „Itt vannak az edzők, Babić Alen és Đokanović Miladin. Itt vannak a Tamási testvérek, akik nagyon sikeresek. Az európai tornákat rendre megnyerik, így ők ketten pillanatnyilag a legaktuálisabbak nálunk. Fiatalok, pionírok is vannak, Ostrogonac és Marković.”

A szervezők elmondták, a versenyeiket évek óta önerőből szervezik meg.

karate
Szabadka

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.