Ugrás a tartalomra

Kerékpárral hét határon át

2019.08.24
15:12
2020.02.10
17:16
Forrás
Pannon RTV
Kilencedik alkalommal szervezték meg a Kiskunhalas–Szabadka Barátság Kerékpártúrát. Szombaton több mint 200 kerékpáros kerekezett el a magyarországi településről Szabadkára.

A résztvevők összesen 90 kilométeres távot tesznek meg. A bicikliseket a Városháza dísztermében fogadták. A program a Kerékpárral hét határon át projekt része.

Csaknem 230 biciklivel érkeztek a résztvevők Szabadkára. Ficsor Imre eddig minden túrán részt vett: „Szeretek idejárni, jó a csapat, jó az idő állandóan, mert eddig még mindig jó időt fogtunk ki és egy élmény. Hatalmas élmény.”

Király Gábor, szervező, Kiskunhalas, Magyarország: „Ami lényeges, ha a magyarországi viszonylatot nézem, hogy nem csak Kiskunhalasról, a mi városunkból jönnek. Szegedtől Budapestig, Kalocsától Kecskemétig, tehát nagyon sok városból. Ahogy összeszámoltam, 33 településről jöttek erre a túrára.”

A magyarországi kerékpárosokat immár hatodik alkalommal várta a tompai pihenőhelynél egy szabadkai biciklisekből álló csapat.

Péter László, szervező, Szabadka: „Sokadik alkalommal jövünk-megyünk a határon, így gördülékenyen megy. Általában egy új ellenőrzőpontot nyitnak a számunkra az innenső és a túloldalon is.”

A résztvevőket Bunford Tivadar köszöntötte a Városházán. Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke beszédében az együttgondolkodás, együttműködés fontosságát hangsúlyozta: „Itt gazdasági kapcsolatok is szövődnek, üzleteket kötnek az emberek egymással. Ezzel is építjük a közösségünket, kapcsolatok is. Ha sok ilyen kapcsolat kialakul, akkor az egész Kárpát-medencében a magyarság összefog, összefonódik.”

A program fővédnöke Tóth Péter magyar közlekedési helyettes államtitkár szintén jelen volt az eseményen. A vajdasági bicajosok a tervek szerint májusban viszonozzák a látogatást.

Kiskunhalas-Szabadka barátság kerékpártúra
Bunford Tivadar
Kiskunhalas
Szabadka
kerékpár
bicikli

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.