Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Kerékpárral hét határon át

2019-08-24
15:12
2020-02-10
17:16
Forrás
Pannon RTV
Kilencedik alkalommal szervezték meg a Kiskunhalas–Szabadka Barátság Kerékpártúrát. Szombaton több mint 200 kerékpáros kerekezett el a magyarországi településről Szabadkára.

A résztvevők összesen 90 kilométeres távot tesznek meg. A bicikliseket a Városháza dísztermében fogadták. A program a Kerékpárral hét határon át projekt része.

Csaknem 230 biciklivel érkeztek a résztvevők Szabadkára. Ficsor Imre eddig minden túrán részt vett: „Szeretek idejárni, jó a csapat, jó az idő állandóan, mert eddig még mindig jó időt fogtunk ki és egy élmény. Hatalmas élmény.”

Király Gábor, szervező, Kiskunhalas, Magyarország: „Ami lényeges, ha a magyarországi viszonylatot nézem, hogy nem csak Kiskunhalasról, a mi városunkból jönnek. Szegedtől Budapestig, Kalocsától Kecskemétig, tehát nagyon sok városból. Ahogy összeszámoltam, 33 településről jöttek erre a túrára.”

A magyarországi kerékpárosokat immár hatodik alkalommal várta a tompai pihenőhelynél egy szabadkai biciklisekből álló csapat.

Péter László, szervező, Szabadka: „Sokadik alkalommal jövünk-megyünk a határon, így gördülékenyen megy. Általában egy új ellenőrzőpontot nyitnak a számunkra az innenső és a túloldalon is.”

A résztvevőket Bunford Tivadar köszöntötte a Városházán. Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke beszédében az együttgondolkodás, együttműködés fontosságát hangsúlyozta: „Itt gazdasági kapcsolatok is szövődnek, üzleteket kötnek az emberek egymással. Ezzel is építjük a közösségünket, kapcsolatok is. Ha sok ilyen kapcsolat kialakul, akkor az egész Kárpát-medencében a magyarság összefog, összefonódik.”

A program fővédnöke Tóth Péter magyar közlekedési helyettes államtitkár szintén jelen volt az eseményen. A vajdasági bicajosok a tervek szerint májusban viszonozzák a látogatást.

Kiskunhalas-Szabadka barátság kerékpártúra
Bunford Tivadar
Kiskunhalas
Szabadka
kerékpár
bicikli

Most

10:07

Sokan elhalasztják az esküvőjüket

Törökbecsén a koronavírus-járvány megjelenése óta kilenc esküvőt mondtak le. A fiatalok többsége a nagy napot őszre tervezi, azonban vannak, akik a lakodalmi mulatságot jövő évre halasztották.

Népszerű