Ugrás a tartalomra

Két vajdasági birkózó is bejutott a világbajnokság döntőjébe

2022.09.12
10:00
Forrás
Pannon RTV, Telegraf.rs
Szerbia színeiben a vajdasági birkózók kiválóan teljesítenek.

A magyarkanizsai Nagy Szebasztián és a zentai Nemes Máté is bejutott a döntőbe a belgrádi birkózó-világbajnokságon, míg Nemes Viktor a bronzéremért küzd ma este. Nagynak volt talán a legnehezebb, mivel 63 kilogrammra kellett lefogynia, de ez az akadály sem jelentett számára gondot, hogy az elődöntőben a közel 10 évvel idősebb, kétszeres EB-ezüstérmes azeri Taleh Mammadovot legyőzze és holnap a regnáló Európa-bajnok grúz Leri Abuladzéval küzdjön meg a VB-címért.

Nemes Máté a 67 kilogrammos súlycsoportban az azeri szuper tehetséget, a 19 éves Hasrat Jafarovot fektette két vállra, aki az idei budapesti felnőtt EB-n bronzérmes volt, tavaly pedig megnyerte az ifjúsági VB-t és EB-t. Nemesnek a fináléban az aktuális világ- és olimpiai-bajnok iráni Mohammadali Garadzsi lesz az ellenfele.

Nagy Szebasztián, birkózó: „Nagyon sokan itt vannak. Apukám, az öcsém, barátok, barátnő, klubtársak. Azt hiszem, hogy ötvenen jöttek, busszal. Minimum egy busz biztos volt, de minél több busz volt, annál jobb. Szóval örülök.”

Nemes Máté, birkózó: „Ami a holnapi döntőt illeti az iráni versenyzővel, tavaly olimpiai bajnok és világbajnok is volt. Nehéz dió lesz. Tudom, hogy mi az erőssége, parter helyzetből a rebour. Davor Štefanek mellett elég jól megtanultam védeni. Kiderül, én beleadok mindent. Remélem, a közönség is hozzátesz egy 15-20 százalékot, és akkor mindenki boldog lesz.”

Máté ikertestvére, Viktor a bronzéremért küzd az örmény Malhas Amojan ellen, miután a tegnapi elődöntőben Lévai Zoltántól veszített.

Nemes Máté
Nagy Szebasztián

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.