Ugrás a tartalomra

Kétszáz ország, kétezer sportoló - a vajdasági nézőket is várja a budapesti atlétikai VB

2023.07.21
14:21
2023.07.21
19:27
Forrás
Pannon RTV
Kevesebb mint egy hónap maradt hátra a budapesti atlétikai világbajnokság kezdetéig. Az augusztus 19-én rajtoló sportesemény részleteiről Németh Balázs, a versenyt szervező cég vezérigazgatója mesélt Tusnádfürdőn.

A magyar fővárosba mintegy 200 országból több mint 2000 sportoló érkezik - mondta az illetékes. Emellett a jegyértékesítés is jól halad, már több mint száz országból vásároltak belépőt a szurkolók - tette hozzá Németh Balázs.

„Azt hiszem és egészen magabiztos vagyok abban, hogy rendben lesz, és magabiztos vagyok abból a szempontból is, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ lelátói az esti versenyprogramok alatt, a kilenc esti versenyprogram alatt tele lesznek, mert olyan jó ütemben fogynak a jegyek. Szerencsére a magyarországi vásárlókon kívül a szomszédos országokból is sokan vesznek jegyet, és biztatok is mindenkit arra, akár Vajdaságból, Délvidékről is, jöjjön el egy napra, két napra, és nézze meg az atlétikai világbajnokságot, mert ilyet még nem látott."

atlétikai vb
Németh Balázs
atlétika

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 07:43

Ma van Đurđevdan

A Juliánusz naptár szerint április 23-án, a Gergely naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.