Ugrás a tartalomra

Kezdődik a US Open - idén ismét pályára lép Đoković

2023.08.28
10:09
2023.08.28
10:46
Forrás
Szerbiai RTV
Tavaly az oltatlansága miatt nem kapott versenyengedélyt.

A héten kezdődik az év utolsó Grand Slam-versenye, a US Open, a világ legnagyobb teniszarénájában, az Arthur Ashe Stadionban. A 36 éves Novak Đoković 2021 óta először lép pályára New Yorkban, és a 24. Grand Slam-bajnoki címét próbálja majd megszerezni. A szerb tavalyelőtt Danyiil Medvegyevvel szemben bukott el a fináléban, tavaly az oltatlansága miatt nem kapott versenyengedélyt, 2020-ban leléptették, miután véletlenül torkon ütötte labdával az egyik vonalbírót.

A US Openen legutóbb 2018-ban tudott nyerni. A szerb teniszező az első fordulóban kedden, hajnali háromkor a francia Alexander Millerrel mérkőzik. Szerbiát az egyéni versenyben Miomir Kecmanović, Györe László és Dušan Lajović is képviseli. A férfiaknál a címet a spanyol Carlos Alcaraz védi, aki tavaly a New York-i torna fináléjában 6:4, 2:6, 7:6, 6:3-ra győzte le Casper Rudót. A US Open trófeáját a nők versenyében a lengyel Iga Schwiontek védi, aki tavaly a döntőben 6:2, 7:6-ra győzte le a tunéziai Ons Jabertet. A US Open augusztus 28-a és szeptember 10-e között zajlik.

Novak Đoković
US Open

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.
07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.