Ugrás a tartalomra

Kézilabdatábor Magyarkanizsán

2023.08.09
20:33
2023.08.10
16:30
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szerveztek kézilabdatábort Magyarkanizsán. A Magyarkanizsa Kézilabda Klubnak ezzel régi álma vált valóra, a tábor pedig egyben felkészülés az őszi bajnokságra is.

Vasárnap óta edz a 45 községbeli kézilabdázó a Gyógyfürdő sportcsarnokában. A tábor úgy lett összeállítva, hogy a sportolóknak itt tudják biztosítani a felkészülési időszak második hetét.

Mészáros Máté, Magyarkanizsa: „Minden nap általában két edzés van, egy délelőtt, egy délután. A délutáni edzések ilyen labdával szoktak történni, viszont a délelőtti edzések általában ilyen alapozások, futás, mindenfajta fizikai erőnléti feladatok.”

Monostori Zsóka, Magyarkanizsa: „Ez a jövő szezonra készít fel minket. Ugye most volt egy kis kihagyásunk, szünet, és most ez erősít bennünket, ezzel készülünk fel.”

A kézilabdázók többsége már szerepelt bajnoki mérkőzésen, ugyanakkor az edzési időszak is kezdetét vette, viszont a tábor egy hosszabb és összetettebb felkészülést tesz lehetővé.

Ivković Balázs, edző, Magyarkanizsa Kézilabda Klub: „A felkészülésről szól első sorban a tábor, hogy erőnlétet gyűjtsenek, megalapozzunk egy jó szezont. Délelőtt vannak erőnléti edzések inkább, futás, erősítés, mobilizáció, délutánonként azért viszünk bele egy kis labdát is, támadást, védekezést.”

A sportolók a Vajdasági Birkózó Akadémián vannak elszállásolva. A napi két edzés mellett számos kikapcsolódási lehetőség is adott a táborozóknak.

Ivković Ádám, elnök, Magyarkanizsa Kézilabda Klub: „A Magyarkanizsa Kézilabda Klub idén először szervezte meg a kézilabdatábort. Hosszú évek óta terveztük, és nagy álmunk volt, hogy megszervezzük, idén sikerült is. A tábor vasárnap kezdődött és pénteken fejeződik 11 órakor.”

A tábor Magyarkanizsa önkormányzata, a vállalkozók és a szülők segítségével valósult meg.

kézilabdatábor
Magyarkanizsa
Magyarkanizsa Kézilabda Klub
Gyógyfürdő
sportcsarnok

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.