Ugrás a tartalomra

Kiállítás a TSC 110 éves múltjáról

2023.09.07
09:35
2023.09.07
17:12
Forrás
Pannon RTV
A szerdán nyílt tárlaton a helyi labdarúgás egykori és mostani tárgyai, dokumentumai, valamint Szalai Attila labdarúgókról készült karikatúrái tekinthetők meg.

Igazi időutazás a TSC 110 éves fennállását bemutató kiállítás. Topolya Község Múzeumában a régmúlt időkből stoplis cipők, mezek, labdák, fényképek és egyéb relikviák is helyet kaptak. A tárlatot Szalai Attila alkotásai is gazdagítják, a karikaturista a jelenlegi keret játékosait és szakmai stábját rajzolta le. „Még a tavasszal elkezdtem a munkákat, kicsikét húzós volt. Összesen 43 portré van, jöttek és mentek játékosok. Van, aki nagyon jó karikatúraalany, van, aki kicsit gyengébb. Akit jobban ismertem, azt könnyebb volt. Remélem, hogy jók, és hogy nem fognak megsértődni.”

A tárlatot Zsemberi János, a TSC elnöke nyitotta meg. A klub első embere a csapatra váró nemzetközi küzdelmekről is beszélt, a West Ham, az Olympiakos és a Freiburg ellen kellene bravúrt véghez vinni az Európa Liga csoportkörében.

Zsemberi János, elnök, TSC: „Majd próbáljuk állni a sarat. Biztos, hogy egy rossz momentumában kell elkapni valamelyik csapatot ahhoz, hogy győzni tudjunk. Remélem, hogy ilyen forgatókönyve is lesz valamelyik meccsnek, mert reálisan nézve az összes csapat tőlünk tényleg sokkal jobb, szinte egyénre lebontva nagyobb költségvetéssel rendelkeznek, mint a mi egész csapatunk. Persze, nekünk van egy jó edzőnk, van egy jó szakmai stábunk és majd megpróbálunk helytállni, ahogy tudunk.”

A TSC 110 éves fennállását egy gálameccsel is megünnepli, a topolyaiak szombaton 18 órától a Dunaszerdahely csapatával mérkőznek meg a TSC Arénában, ezt követően pedig a NOX együttes lép fel 20 órától. A belépés mindkét eseményre ingyenes.

Topolya
Topolya Község Múzeuma
kiállítás
Szalai Attila
Zsemberi János

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.