Ugrás a tartalomra

Kikapott a Young Boystól a Crvena zvezda

2023.11.28
23:00
2023.11.29
10:03
Forrás
Pannon RTV
Vereséget szenvedett a Crvena zvezda labdarúgócsapata a BL csoportkörének 5. fordulójában. A belgrádi csapat a svájci Young Boys vendégeként lépett pályára, és 2-0-ra veszített.

Bár már a 3.  percben nagy lehetőséget hagyott ki a Zvezda, Cherif Ndiaye a tizenhatos széléről hibázott, majd kicsivel később ismét ő hagyott ki egy helyzetet, a vezetést a 8. percben a Young Boys szerezte meg, öngól révén.  A labda Nedeljkovićról pattant meg, és kötött ki a hálóban.

A meccs elején a Zvezda játékosai voltak a veszélyesebbek, de a kapott gól után leálltak az olyan akciókkal, amelyek gólt hozhattak, míg a hazai csapat nyugodtan szervezte a támadásokat, aminek Lewin Blum jóvoltából újabb gól lett az eredménye. A kétgólos előny laza játékot hozott a Young Boysnak, a piros-fehéreknek ugyanakkor problémái akadtak a támadások megszervezésével, csak Osman Bukarinak lett volna esélye gólt szerezni, de pontatlan volt.

A második félidő nyitópercei nagyon lassúak voltak, ami végül is megfelelt a Young Boysnak, az viszont teljesen érthetetlen, hogy a Zvezda játékosai a pályán még minimális lelkesedést és harciasságot sem mutattak.

A folytatásban a belgrádi csapat felpörgette a játékot, sorban teremtették a helyzeteket, de nem használták ki azokat. Hwang a kapufát találta el, Mijatović 10 méterről lőtt mellé, Krasso sem élt a kínálkozó lehetőséggel.

Ezzel a vereséggel a Zvezda labdarúgóinak minden esélye elszállt, hogy tavasszal szerepelhessenek az Európa Ligában.

Az első két hely sorsa már korábban eldőlt a G csoportban, az angol Manchester City és a német Lipcse már csak az első helyért harcolt egymással. Egy félidő után Lois Openda duplájával a németek 2–0-ra vezettek a Manchester City vendégeként, de végül 3–2-re kikaptak, ezzel az angol bajnok már biztos megnyerte csoportját.

Crvena zvezda
Young Boys
BL

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.